Ewart Beckford Kimdir?

Reggae müziğinin önemli isimlerinden gerçek adı Ewart Beckford olan U-Roy 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ölüm haberinin ardından ünlü sanatçı Ewart Beckford hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Ewart Beckford kimdir?

19.02.2021-16:54 - (Son Güncelleme: 19.02.2021-16:54) Ewart Beckford Kimdir?

Jamaikalı reggae müziğin efsane ismi Ewart Beckford 78 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının hayatını sizler için derledik. Ewart Beckford kimdir? Ewart Beckford eserleri nelerdir? 

EWART BECKFORD KİMDİR? 

U-Roy'un ani gelen ölüm haberi hayranlarını yasa boğdu. Uzun yıllar birlikte çalıştığı Neil Fraser tarafından doğrulanan ölümünü, dünya basınında yankı uyandırdı. 

Ünlü sanatçı Ewart Beckford, 1942 yılında Jamaika'da Jones Town'da doğdu. U-Roy, kariyerine DJ olarak başladı ve 'toasting' denilen tarzın öncüsü olarak tanındı. Daha sonra reggae'ye yönelen U-Roy, kariyeri boyunca 20'ye yakın albüm ve çok sayıda 45'lik çıkardı.

Karayip adası Jamaika'da müziğin kayıt ve piyasaya sürülme şeklini değiştiren ilk reggae stüdyo albümlerinden biri lan Version Galore'yi 1970'lerde John Holt'la birlikte yayınladı. U-Roy, ülkesinin tanıtımı ve sanat konusundaki başarılarından ötürü Jamaika hükümeti tarafından Üstünlük Nişanı ile ödüllendirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal