Evrensel Gazetesi Artık 2 Liradan Satılacak

Evrensel Gazetesi, artan maliyetleri gerekçe göstererek fiyatına yüzde 33 zam yaptı. Gazete bundan sonra 2 liraya satılacak.

16.04.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-11:14) Evrensel Gazetesi Artık 2 Liradan Satılacak

Evrensel gazetesi, artan maliyetler sebebiyle gazetenin ücretine zam yaptı. Gazete bugünden sonra 2 TL'ye satılacak.

Evrensel, dört ay öncesinde kur ve kağıt fiyatlarındaki artış sebebiyle sayfa sayısını 12'ye indirmiş ve satış fiyatında bir değişiklik olmamıştı. Gazeteden yayınlanan açıklamada, yeni maliyetler sebebiyle fiyat artışının zorunlu olduğu bildirilerek, "Evrensel, bugünden sonra 2 lira." denildi. Bu şekilde daha önce 1,5 TL'ye satılan gazeteye yüzde 33 zam yapılmış oldu.

Evrensel gazetesinden mesele ile alakalı yapılan açıklama şu şekilde:

"TÜM BU NEDENLER FİYAT ARTIŞINI ZORUNLU KILDI"

"Dört ay önce, gerek kur farkındaki hareketliliğe bağlı olarak kağıt fiyatlarındaki artış, gerekse diğer maliyet unsurlarıyla beraber yaşadığımız mali kuşatma sebebiyle Evrensel'in artık 12 sayfa çıkacağını açıklamıştık. Fiyat artırmak yerine, bir nefes alma arayışı olarak başvurduğumuz bu yöntem, yeni maliyet unsurları da ilave edilince ne yazık ki yeterli olmadı. Artık tek dağıtım firması kalması ve onun zorunlu sonucu, öncesiyle kıyaslandığında, gazetenin okura ulaşma sürecindeki maliyetler ciddi oranda artırdı. Buna Türkiye'de gerçekleri yazmakta ısrar etmenin bir maliyeti olarak önümüzde konulan para cezalarını da ilave etmek lazım. Bütün bu sebepler, bir fiyat artışını mecburi kıldı. Evrensel, bugünden itibaren 2 lira.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal