Evlilik kredisine büyük ilgi! Binlerce kişinin başvurduğu kredi ne zaman yatacak?

Yeni evlenen çiftlere yönelik olarak sunulan evlilik kredisine büyük ilgi gösterildi. 15 Şubat'ta başlayan ve 2 yılı geri ödemesiz, 48 ay vadeli, faizsiz olarak verilen 150 bin lira evlilik kredisine toplamda 4 bin 815 çift başvuruda bulundu.

07.03.2024-13:15 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-13:15) Evlilik kredisine büyük ilgi! Binlerce kişinin başvurduğu kredi ne zaman yatacak?

Aile ve Gençlik Fonu tarafından sunulan evlilik kredisine olan ilgi oldukça yüksek. 22 günde, 15 Şubat'ta başlayan başvuru süreci içerisinde toplamda 4 bin 815 çift, bu krediye başvuruda bulunmuş durumda. Faizsiz ve geri ödemesiz olarak sunulan bu kredi, genç çiftlere ev kurmalarında maddi destek sağlamayı hedefliyor. Başvurular, aile.gov.tr ve e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Evlilik kredisine başvuruda bulunmak isteyen adaylarda aranan bazı şartlar bulunmaktadır. Başvuran kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, başvuru tarihinde 18-29 yaş arasında olmaları, depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamaları, çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirlerin toplamının iki asgari ücretten fazla olmaması, başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olmaları, ayrıca bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekmektedir.


Kredi ne zaman verilecek?

15 Şubat'ta başlayan evlilik kredisi başvurularına ilgi oldukça yüksek oldu. 22 günde, evlenecek genç çiftler arasından toplamda 4,815 çift kredi başvurusunda bulundu. Başvurular, Aile ve Gençlik Fonu üzerinden yapılmakta olup, bu krediyle evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli, 150 bin TL faizsiz kredi imkanı sağlanmaktadır. Başvuruların sonuçlanması ve kredinin verilmeye başlanacağı tarihle ilgili henüz bir açıklama yapılmamıştır.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal