Evlat Nöbeti Salgın Dinlemedi! Diyarbakır Aileleri 232 Gündür Bekliyor

3 Eylül 2019 tarihinde Diyarbakır HDP il binası önünde evladı HDP tarafından kandırılarak dağa götüren bir annenin başlattığı eylem coronavirüs salgınına rağmen 232. gününde devam ediyor.

21.04.2020-16:36 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-16:51)

3 Eylül 2019 tarihinde Diyarbakır HDP il binası önünde evladı HDP tarafından kandırılarak dağa götüren bir annenin başlattığı eylem coronavirüs salgınına rağmen 232. gününde devam ediyor.

Adana'nın Seyhan ilçesinden, 5 yıl önce 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Engin için oturma eylemine dahil olan anne Kamile Küçükdağ, 232 gündür evlat nöbeti tuttuklarını belirtti.

HDP'nin çocukları kandırarak dağa kaçırdığını söyleyen anne Küçükdağ, "Eylemimize devam edeceğiz. Çocuklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. HDP nasıl çocuklarımızı götürdüyse öyle de getirsin. Allah korkusu ve vicdanları yok mu? Onlar dağa kendi çocuklarını göndersin, niye bizim çocukları gönderdiler? 14 yaşındaki çocuğun yeri annesinin yanıdır." dedi.

Acılı anne, oğluna çağrıda bulunarak, "Oğlum sesimizi duyuyorsan gel askerimize, devletimize teslim ol. Fırsatını bulursan ne olursun kaç gel bebeğim. Dayanacak gücümüz kalmadı." diye konuştu.

"DEVLETİMİZ BİZE SAHİP ÇIKTI"

5 yıl önce 15 yaşındayken dağa götürülen oğlu Özkan Aydın için oturma eylemine başlayan baba Süleyman Aydın ise evladına kavuşmadan ayrılmayacağını işaret etti.

Baba Aydın, "Koronvirüs salgınına rağmen buradayız. Allah göstermesin burada bir ailelenin başına bir şey gelirse bütün Türkiye bilsin ki bunun sorumlusu HDP'dir, HDP İl Başkanlığıdır ve HDP milletvekilleridir. Hepimiz burada oturma eylemimizi sürdürmeye kararlıyız. 232 gündür buradayız 232 yıl da geçse buradan ayrılmıyoruz. Çocuklarımızı HDP'den de almadan buradan gitmiyoruz. " dedi.

Evladına güvenlik güçlerine teslim olması için seslenen Aydın, "Oğlum beni duyuyorsan gel devletine teslim ol. Devletimiz bize sahip çıktı. Gelin teslim olun artık evimize gidelim, bu hasretlik bitsin." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal