Evinin bahçesinde iki ülkeyi birbirine bağlayan tünel çıktı! Akıl hastanesine kaldırıldı

Kırgızistan-Özbekistan sınırında bulunan bir evin bahçesinde, esrarengiz bir tünel çıktı. Ev sahibi akıl hastanesine kaldırıldı. İşte haberin detayları...

24.05.2022-11:08 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-11:08) Evinin bahçesinde iki ülkeyi birbirine bağlayan tünel çıktı! Akıl hastanesine kaldırıldı

Kırgızistan-Özbekistan sınırında ortaya çıkan esrarengiz tünel, iki ülkede gündeme bomba gibi düştü. Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi tarafından yapılmış olan açıklamada ise, Oş bölgesinin Kara Suu ilçesine bağlı olan Telman köyünde Kırgızistan’dan Özbekistan’a doğru 15 metre derinlikte 270 metre uzunluğunda tünel bulunduğu aktarıldı. 

15 metre derinlik, 270 metre uzunluk

İki ülkeyi adeta birbirine bağlayan tünele yönelik yapılan açıklamada ise, “Tünelin derinliğinin 15 metre, girişin 1,8 metre, genişliğinin ise 1,5 metre, uzunluğunun girişten sınır çizgisine kadar 40 metre, girişten çıkışa kadar 270 metre olduğu tespit edildi” aktarıldı. 


Bahçesindeki tünel yüzünden aklını kaybetti 

Söz konusu olaya yönelik yapılan açıklamada, bahçesinde tünelin tespit edildiği vatandaşın akıl sağlığı kontrolü yapılması adına akıl hastanesine kaldırıldığı ve olay yerinde suç aletlerinin bulunmasına yönelik çalışmaların yapıldığı bildirildi. 

Olaya ilişkin açıklamada, tünelin ne amaçla kullanıldığına yönelik ise henüz bilgi verilmedi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal