Evine Dönen Suriyelilerin Sayısı 1 Milyonu Geçti!

Suriye muhalefetinin ajanslarından olan Zeytun Haber Ajansı’nın verdiği bilgilere göre 1 milyon mülteci ülkesine geri döndü. 

12.02.2022-15:32 - (Son Güncelleme: 12.02.2022-16:23) Evine Dönen Suriyelilerin Sayısı 1 Milyonu Geçti!

Zeytun Haber Ajansın’ın Türk makamlarının verilerine dayanarak yayımladığı habere göre, 470 bini İdlib olmak üzere bir milyondan fazla Suriyelinin gönüllü olarak evlerine ve topraklarına döndüğü belirtildi. 

TSK’NIN BÖLGEDEKİ OPERASYONLARI DEVAM EDECEK 

Mültecilerin ülkelerine geri dönmeleri ile birlikte güvenlik sorunu oluşmaması için Türk Silahlı kuvvetlerinin operasyonlarını arttırdığına dikkat çeken ajans, PKK-YPG teröriristlerine nefes aldırmadıklarını da belirtti. 

Milli Savunma Bakanlığı Halkla ilişkiler yetkilisinden de alınan bilgilere göre , "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teröre karşı savaşının 2022'de şiddetin artmasıyla, PKK’lı teröristlerin mevcudiyet alanlarından etkisiz hale getirilmesine vurgu yaparak devam edeceği" vurgulandı. 


TOPLAM 18 OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin geçen Ocak ayından bu yana 5'i büyük, 13'ü orta olmak üzere toplam 18 operasyon gerçekleştirildiğini ve bu operasyonlarda 316 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı. 

Terör örgütü PKK-YPG’nin, Suriye’de TSK’nın sağladığı güvenlik bölgelerinde bu yıl 102 saldırı gerçekleştirdiği, bu alanlarda yapılan operasyonlarda da 272 teröristin öldürüldüğü öğrenildi. 

Kuzey Irak ve Suriye de dâhil olmak üzere 24 Temmuz 2015'ten bu yana etkisiz hale getirilen teröristlerin toplam sayısı 33.584'e ulaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal