Everton kulübü transferde Cenk Tosun'a Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'i sormuş

Everton forması giyen eski Beşiktaşlı, Milli futbolcumuz Cenk Tosun, İngiliz ekibine Türkiye’deki genç yetenekleri söylediğini açıkladı. Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu gibi isimlerin Avrupa’ya transferi hakkında konuştu.

20.05.2022-10:24 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-10:24) Everton kulübü transferde Cenk Tosun'a Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'i sormuş

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’da forma giyen ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Milli futbolcumuz Cenk Tosun’un takımdaki geleceği merakla bekleniyor. Sabah Gazetesi’nden Fatih Doğan’a yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Cenk söyledikleriyle tüm dikkatleri üzerine çekti.

Cenk Tosun, Türkiye’de forma giyen Rıdvan Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Ersin Destanoğlu, Arda Güler, Emirhan İlkhan gibi genç futbolcularla ilgili kulübü Everton ile fikir alışverişinde bulunduğunu açıkladı. Bazı isimleri kulüp yetkililerinin kendisine sorduğunu söyleyen Tosun Paşa, aynı zamanda bu genç isimlerin Avrupa ile ilgili yapmaları gereken kariyer planlamaları hakkında konuştu.

Sabah Gazetesi’ne konuşan Cenk Tosun, yapmış olduğu açıklamalarda ;


‘Arda Güler’i söylemiştim ama yaşı nedeniyle…’

Rıdvan Yımaz, Kerem Aktürkoğlu, Ersin Destanoğlu, Arda Güler, Emirhan İlkhan gibi genç yetenekler Türk futboluna çok şeyler katacak. Bu konuda karamsar değilim. Geçen yıl bana Everton sormuştu. Fenerbahçe'den Arda'yı da söylemiştim. Baktılar ama 18 yaş altı olduğu için hamle yapmadılar.

‘Kerem Galatasaray’da 1 yıl daha olgunlaşmalı’

Kerem Aktürkoğlu bu yıl muhteşem bir çıkış yakaladı, gelişti. 1 yıl daha Galatasaray'da olgunlaşıp, Avrupa'ya transfer olursa, daha iyi kulüplere gider. Türk futbolu ile Avrupa futbolu arasında farklar var. Bu nedenle çok güçlü gelmeliler. Tabii ki, en doğru kararı şartları değerlendirip, kendileri vereceklerdi.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal