06.04.2020-17:53 (Son Güncelleme:27.04.2024-02:59)


1

Coronavirüsü nedeniyle herkes kendini evinde karantinaya aldı. Bu süreçte kendi iç dünyamıza dönme ve ailemizle vakit geçirme fırsatı bulduk.



2

Peki, evden çalışırken verimli olmak için neler yapılması gerekir? İşte 5 adımda evde verimli çalışmanın yolları.



3

Kendinize Özen Gösterin

Kendinize Özen Gösterin

Motivasyonunuzu yüksek tutmak ve çalışma moduna rahatça girebilmek için evde çalıştığınız sırada pijamalarınızla durmayın; rahat edeceğiniz kıyafetlerinizi giyin ve güne öyle başlayın.



4

Evden çalışmanın en büyük getirisi konfor olsa da görüntülü toplantıların size sürpriz yapmasına izin vermeyin.



5

Özel Çalışma Alanı Oluşturun

Özel Çalışma Alanı Oluşturun

Evinizde kendinizi işe verebileceğiniz bir köşe olması çok önemlidir. Evde çalışırken dikkatinizin dağılmayacağı bir çalışma alanı hazırlayın ve çalışma alanınızın yeterince ışık aldığından emin olun.



6

Yapılacaklar Listesi Oluşturun

Yapılacaklar Listesi Oluşturun

Yapacaklar listesi oluşturmak, işlerinizi sıraya koymak her zaman vakit kazandırır ve hedeflerinize kolayca ulaşmanıza yardımcı olur. Bu nedenle güne başlarken mutlaka yapılacaklar listesi oluşturun.



7

Ev Hayatından Uzaklaşın

Ev Hayatından Uzaklaşın

Kendinizi tamamen çalıştığınız ortama odaklayın ve ev hayatından uzaklaşabildiğiniz kadar uzaklaşın. Örneğin televizyonu açmayın, onun yerine müzik dinleyin.



8

Evdeki zamanınızı eviniz için küçük dokunuşlarla geçirebilir, evinize bahar yeniliğini getirebilirsiniz. Böylece evinizin konforunu ve iç huzurunu bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.



9

Mola Vermeyi Unutmayın

Mola Vermeyi Unutmayın

Evde çalıştığınız sırada mola vermeyi unutmak daha kolay olabilir. Bu nedenle ara sıra oturduğunuz yerden kalkın, birkaç esneme hareketi yapın, kendinize bir çay koyun ve çalışmaya öyle devam edin.



10

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr