Evdeki Hak Ve Sorumluluklarımız Nelerdir?

Ev mahrem bir alandır. Ev içindeki hak ve sorumluluklar aile bireylerinin birbirleri ile olan iletişim ve paylaşımları kadar kanuni haklar ile de belirlenmiştir.

24.03.2020-09:56 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-09:54) Evdeki Hak Ve Sorumluluklarımız Nelerdir?

Temel hak ve özgürlüklerimiz doğum ile başlar ve ölüm ile son bulur.

Eşler Arasında Ki İletişim

Aile yapısını oluşturan eşler birbirleri ile uyumlu ve iletişim halinde olmalıdırlar. Her iki taraf da bağımsızlık ve özel alana saygı göstermelidir. Zor zaman ve kriz dönemlerinde evlilik bağını koruyabilmek adına güven alanı oluşturmak önemlidir. İletişim kesinlikle sekteye uğratılmamalı ve her konunun konuşularak çözüme kavuşturulacağı bilinmelidir. Eşinize eleştiri yapabilirsiniz ama bu onun hak ve kişiliğine zarar verecek ölçüde olmamalıdır. Daha yumuşak eleştiri yaparak güç savaşından kaçınmanız gerekir. Karşı tarafın eş olmaktan önce bir birey olduğu hak ve sorumluluklarının olduğu unutulmamalıdır. Türk Medeni kanunda aile bireylerinin ihtiyaçlarının karşılanması ve onlara iyi muamele edilmesi belirlenmiştir. Aksi davranış şekli boşanma nedeni olabilmektedir.

Evlilikte Yanlış İnanış Ve Kalıplaşmış Düşüncelerden Uzak Durun

Türk kültürü ataerkil bir kültür olduğu için evlilik kadın üzerine kurulu bir düzen gibi algılanır. Evin bütün işini kadına yüklemek sağlıklı olmayacaktır. Ortak yaşam alanı içinde yapılan işler beraber ve işbirliği ile olmalıdır. Çocuk ayrı bir bireydir. Çocuğa saygı ve fikirlerinin sorulması onun gelişimi ve sosyal yaşantısı için önem arz eden bir konudur. Çocuğun bakımı ve gelişimi için vakit ayrılabilmesi, ihtiyaçlarının karşılanması çiftlerin beraber görevidir. Çocuğun menfaatinin korunması ve diğer ihtiyaçları hem Türk hukuku hem de dünya hukuku ile belirlenmiştir. Çocuklar evliliği kurtarıcı olarak görülmemeli sağlıklı bir ortamda yaşama hakkı sağlanabilecekse dünyaya getirilmelidir.

Hayatı Beraber Göğüsleyin

Hayat müşterektir lafını asla unutmayın. Saygı, sevgi ve iletişim çerçevesinde aile bağlarının zarar görmesi mümkün değildir. Kötü muamele, kötü söz asla kabul edilebilir bir davranış değildir. Toplum ahlakı ve kanun bazında cezalandırılan bir davranış şeklidir. Birbirinize gerekli ilgiyi gösterip özel olduğunu hissettirin. Her aile içinde kriz olabileceği ama kriz durumlarında nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgi edinin ve gerekirse profesyonel destek alın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal