Evde Tıraş Yapmanın Cezası 3 Bin 150 Lira

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemler arasında berber dükkanlarının kapatılması da yer aldı. Bazı berberler evlere giderek tıraş yapmaya devam ederken, bu durumun salgını yayabileceği belirtildi ve cezasının 3 bin 150 lira olduğu aktarıldı.

27.03.2020-10:51 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-11:11)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Salgının yayılmaması için önlemler üst seviyeye çıkartıldı ve birçok işletme bu kapsamda kapatıldı. Bu işletmelerin arasında berber dükkanları da yer aldı. 

Berber dükkanlarının kapatılmasından sonra bazı berber ve kuaförler eve giderek tıraş yapmaya başladı. Berberler sosyal medya ve telefon üzerinden evde tıraş yapılır diyerek vatandaşlara mesaj atarken, Adana Berberler Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu durum neticesinde genelge yayınladıklarını belirten Uygunsözlü, evde tıraşa giden berberlere 3 bin 150 lira ceza uygulanacağını söyledi. Bazı berberlerin uyarılara rağmen evlere gitmeye devam ettiğini belirten Uygunsözlü, "Bakanlıklarımız gereken önlemleri duyurdu. Buna uymayıp hem kendi hem de toplum sağlığını riske atmak akıl işi değildir. Dükkanda da evde de şu an için bu işlem risklidir." ifadelerini kullandı. 

RUHSATLARI İPTAL EDİLEBİLİR

Kent genelinde tüm berberlerin konuyla ilgili olarak bilgilendirildiğini belirten başkan, uyarılara rağmen evde tıraşa devam eden berberlerin ruhsatının iptal edilebileceğini söyledi. Uyarılara devam edeceklerini belirten Uygunsözlü, "Kişinin bilinçli davranması gerekiyor. Sorumsuzca davranıp sağlığı tehlikeye atmanın bahanesi olamaz. Ev tıraşı bu bağlamda çok risklidir. Müşterilerimizi ve kendimizi korumak adına tüm önlemlere uymalıyız. İkinci bir emre kadar bu süreç böyle devam edecektir." dedi.

"SAĞLIKLARINI RİSKE ATAMAM"

Uyarılar doğrultusunda dükkanını kapattığını ve eve tıraş yapmak için çağrıldığını belirten berber Casim Karabulut, "Bazı arkadaşlarımız eve tıraşa gidiyormuş. Ama ben tıraş edeceğim kişinin ailesinin sağlığını riske atamam." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal