Evde Kolay Pedikür Nasıl Yapılır?

Kış aylarının gelmesiyle birlikte botlarda kutularından çıktı. Yağmurlu havalarda işe, okula veya arkadaşlarla dışarı çıkarken giyilen botlar uzun süre ayaktan çıkarılamıyor. Bu da ayakların nasırlaşması, tırnak batmasına gibi birçok sorunu ortaya çıkarıyor.

24.12.2019-16:22 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-16:15)

Evde 15 dakikanızı ayırarak kendi pedikürünüzü yapabilir ve ayaklarınızın daha bakımlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Peki kolay pedikür nasıl yapılır?

KOLAY PEDİKÜR NASIL YAPILIR?

Geniş bir kabın içerisine sıcak suyla doldurarak içerisine banyo tuzu atın. Hatta suyun içerisine bir miktar da himalaya tuzu ekleyin. Ayaklarınızı bu şekilde tırnak etleriniz yumuşayana kadar 5-10 dakika suyun içinde bekletin. Daha sonra ayaklarınızı sudan çıkarıp temiz bir havluyla kurulayın. Tırnak etleriniz hala yumuşakken, tırnak eti yağı sürerek etlerinizi geri doğru itin.  Peeling yapılarakta ayaklarınızı ölü hücrelerden arındırılabilirsiniz. Özellikle sertleşmiş topuklarınızı ayak törpüsü ya da topuk taşı ile ovun.  Daha sonra yoğun besleyici bir nemlendirici sürerek üzerine kalın çorap giymeniz ayaklarınızın daha fazla yumuşamasını sağlayacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal