Evde Kesme Şeker Nasıl Yapılır?

Evde toz şeker var ancak kesme şekere mi ihtiyacınız var? O zaman birkaç küçük işlem ve malzemeyle kesme şeker yapabilirsiniz .

13.09.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 13.09.2019-10:31)

Kesme şeker kullanan kişiler için evde toz şeker varsa sorun olmayacaktır. Kendi kesme şekerinizi yapabileceksiniz.

MALZEMELER

Şeker
Su
Boyama (isteğe bağlı)
Tatlandırıcı (isteğe bağlı)

NASIL YAPILIR?

Şekerinizi bir Kasenin içine dökün ve şeker nemli olana dek su katın. Düzgün, ufalanan bir doku meydana gelmesi gerekiyor. Oldukça sulu olursa, daha fazla şeker katın. Oldukça kuru olursa biraz su serpin.

Kesme şekerlerinizin canlı renklere sahip olmasını arzu ediyorsanız bir damla yiyecek boyası katın ve şeker ve su karışımına karıştırın. Tonu oldukça koyu yapmaktan uzak durmak için küçük küçük katarak devam edin. Şeker küplerinize lezzet ekleyerek, memnuniyetinizi bir üst aşamaya taşıyın. Vanilya özü, gül suyu veya limon suyu katabilirisniz. Ek sıvı maddeler sulandırırsa, dokuya harika olana dek daha fazla şeker katın.

Şekerli karışımınızı bir kalıba koymak için bir kaşık kullanın. Küçük bir küp buz tepsisi kullanmaya çalışın veya şeker kalıbıyla eğlenceli biçimde oluşturun . Hangi kalıbı kullanırsanız kullanın, şekeri sıkıca yerleştirdiğinizden emin olun, bu şekilde küpler biçimlerini koruyacaktır. Aşırı ıslak şekeri bir hamur kazıyıcı veya fırça ile kalıpların üstünden çıkarın. Elinizde bir kalıbınız mevcut değilse, karışımı bir tepsiye yarım santim kalınlığında yerleştirin ve bıçakla kesin. Küpleri kalıptan çıkarmadan evvel hepsinin kurumasını bekleyin. Şekerin kıvamı, nem seviyesi ve kalıpların büyüklüğü kuruma zamanlarını etkileyebilir, bu nedenle gece süresince oda sıcaklığında bırakmalarını tavsiye ederiz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal