Evde Doğal Ağda Hazırlama

Evde doğal ağda hazırlama makul malzemelere ihtiyaç duyduğu için kolaylık oluşturmaktadır. İşte "Evde doğal ağda hazırlama nasıl yapılır? Evde doğal ağda hazırlamanın yolları nelerdir? Doğal ağda yapımı nasıl olmalıdır?" sorularının yanıtı...

22.06.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-15:46) Evde Doğal Ağda Hazırlama

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için ağda kullanmak bilinen en yaygın yöntemlerden bir tanesidir.
Ağda, tüylerden kurtulmayı sağlamasının yanında cildin üzerinde biriken ölü derileri de temizleme işleviyle ön plana çıkmaktadır. Vücuttaki ölü derilerin temizlenmesi kılların yeniden çıkma evresinde ortaya çıkan kıl dönmesi problemlerini azaltmaktadır.

Evde Nasıl Doğal Ağda Hazırlanır?
Eğer doğal ağda hazırlama sürecinde işinize yarayacak tarif bal, şeker ve limon kullanarak hazırlayacağınız karışımdır. Doğal ağda yapımında kullanılan en temel tarif şu şekildedir:
• 1 su bardağı beyaz şeker
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• Çeyrek su bardağı kadar bal (Birkaç kaşık)
İlk olarak şekeri bir tavaya alarak ocakta eritin. Şeker karamelize olmaya başladıktan sonra yavaş yavaş limon suyunu ve balı ekleyin. Eğer karışım çok katı olursa bir miktar su ekleyip karıştırmaya devam edin.

Evde Doğal Ağda Nasıl Uygulanır?
Cildinize uygulayabileceğiniz sıcaklığa ulaştıktan sonra tahta bir aparat yardımıyla tüylerden kurtulmak istediğiniz bölgeye ince bir tabaka halinde yayın. Üzerine ağda bandı yapıştırarak kılların çıkış yönünün tersinde çekin.
Ağdayı uygulamadan önce ve sonra cildinize aloe vera bitkisinin jelinden uygulamak cildinizi nemlendirerek ağdaya hazırlar ve ağda sonrası cilt bakımını üstlenir.

Bal kullanmadan Doğal Ağda nasıl hazırlanır?
Eğer doğal ağda hazırlama sürecinde bal kullanmak istemiyorsanız balı ağda malzeme listesinden çıkarmanız mümkündür.
Bal da şeker gibi yapışkan bir karaktere sahip olduğundan dolayı ev yapımı doğal ağdayı güçlendirmektedir. Ancak bal kullanmadan da doğal ağdanızı hazırlayabilirsiniz. Evde doğal ağda hazırlama süreciniz için diğer bir tarif ise şöyle:
• Bir çay bardağı şeker
• İki yemek kaşığı limon suyu
• Yarım çay bardağı sıcak su
Hazırlanışı ise oldukça basittir. Tüm malzemeleri uygun bir pişirme kabına alın. Tıpkı şerbet pişirir gibi karıştırarak iyice ısınmasını ve kıvam almasını sağlayın.

Eğer doğal ağdanızın kıvamının katı olduğunu fark ederseniz uygun miktarda sıcak su ekleyerek ağdanızın kıvamını ideal seviyeye getirebilirsiniz.
Karışımı kaynadıktan sonra biraz soğumaya bırakın. Sürekli kontrol ederek uygun sıcaklığa ulaştığından emin olun.

Tahta bir spatula yardımıyla doğal ağda karışımınızdan bir miktar alarak uygulamak istediğiniz bölgeye kılların çıkış yönü doğrultusunda sürün. Ağda tabakasını kalınlaştırmamanız ağdanın selameti açısından faydalı olacaktır.
Ağda bezini ağdalı alana yapıştırarak iyice yerleşmesi için ellerinizle ovalayın. Daha sonra kıllarınızın çıkış yönünün tersinde hızlıca çekin.

Kıllarınızın çok uzun ya da kısa olması ağda performansını olumsuz etkileyebilmektedir. Bu nedenle kıllarınızın ideal uzunlukta bulunduğu dönemlerde ağda uygulaması yapmaya özen gösterin.
Ağda işlemi sonrasında vücutta kalan fazla ağdayı ağda temizleme jelleri yardımıyla temizleyebileceğiniz gibi, zeytinyağı ve badem yağı da kullanabilirsiniz. Ancak badem yağı tüyleri besleyerek güçlenmelerini sağlayacağı için zeytinyağı daha akıllıca bir seçim olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal