Evde de lezzetli kahveler yapmak için bunlara dikkat! Bol köpüklü ve lezzetli bir kahve yapmanın püf noktaları

Her lezzette olduğu gibi kahve yapmanın da püf noktaları vardır. Özellikle Türk kültüründe kahvenin önemli bir yere sahip olduğu bilinmektedir. Ancak kahveyi daha lezzetli içmek için bu püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. İşte en güzel kahve yapmanın püf noktaları…

27.06.2022-14:11 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-14:11) Evde de lezzetli kahveler yapmak için bunlara dikkat! Bol köpüklü ve lezzetli bir kahve yapmanın püf noktaları

Türkiye'de pek çok farklı çeşitte kahve yer alırken kahve tüketimi de oldukça fazladır. Özellikle bir misafir geldiğinde ilk ikram edilen içecek tabiki de kahve olmaktadır. Ancak kahve yaparken doğru bildiğimiz pek çok yanlış uygulama yer almaktadır. Bir kahvenin kırk yıl hatırı olduğunu düşünürsek herkes en güzel şekilde ikram etmek ister. Peki, Kahve yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte en güzel kahve yapmanın püf noktaları…

Kahve yaparken bunlara dikkat!

Birçok kişi evde kahve yaparken daha lezzetli kahveler yapmak için farklı yöntemler uygulanmaktadır. Ancak bazen doğru bildiğimiz uygulamalar yanlış olabiliyor. Kahve yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar şu şekildedir:

Bir kahve de en önemli nokta kahvenin tazeliğidir. Özellikle taze çekilmiş Türk kahvesi ile yapan kahvelerin lezzetine doyum olmaz. Kahvenin taze olup olmadığını ise tanelerinin birbirine yapışmamasından anlayabilirsiniz. Bununla birlikte kahve kokusu da oldukça keskin bir şekilde gelir. Alacağınız paketli kahvelerde ise son kullanma tarihine dikkat etmeniz gerekir.

Kahve yaparken ölçüye de dikkat etmeniz önemlidir. Az ölçüde konulan kahvenin tadı da o kadar az olacaktır. Yapacağınız kahvede kahve ve su oranı göz kararı ile ayarlamak yerine ölçek kullanarak ayarlamalısınız. Artık günümüzde dijital tartılar da sık sık kullanılmaktadır. Buna göre kahvenizi dijital tartılar da ölçerek kullanabilirsiniz.

Türk Kahvesi Püf Noktaları

Eğer yapacağınız kahve demleme usulü olacaksa suyunuzun sıcak olmasına dikkat etmeniz gerekir. Kahvenizi demlerken bardak içerisine de önceden sıcak su ekleyebilirsiniz.

Kahvenizi demlerken musluk suyu yerine içme suyu tercih etmeniz gerekir.

Bununla birlikte kahve filtrelerinizi de düzenli bir şekilde temizlemeniz kahvenizin lezzeti açısından önemlidir. Temiz bir filtre kahvenin tadını daha çok artıracaktır.

Kahve kaç dakikada köpürür?

Kahvenizi kısık bir ateşte 3-4 dakika kadar kısık ateşte pişirmeniz gerekir. Bu sırada kahvenizin üstünde yavaş yavaş köpükler oluşmaya başladığını göreceksiniz. Köpükler taşmadan önce cezayı ocaktan alarak köpükleri eşit bir şekilde fincanlara dağıtmanız gerekir. Köpükleri aldıktan sonra kahvenizi tekrardan ocağa koyarak birkaç dakika daha kaynatmayanız gerekir.

Türk Kahvesi Nasıl YApılır

Türk kahvesi yaparken karıştırılır mı?

Bol köpüklü bir Türk kahvesi yapmanın en önemli püf noktalarından biri kahveyi ocak üstüne koyduktan sonra tekrar karıştırmamaktır. Kahvenizin tüm malzemelerini ocak üstüne koymadan önce karıştırmanız gerekir sonradan tekrar karıştırmayınız. Bu kahvenizdeki köpüğü azaltacaktır.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal