Evde Çocukların Ateşi Nasıl Düşürülür?

Çocukların bünyelerine göre hastalanma oranları daha yüksektir. Birçok çocukta sıkça enfeksiyondan kaynaklı ateşlenme meydan gelir. Peki evde çocukların ateşi nasıl düşürülür? Çocuklarda ateş dereceleri nelerdir? Sizler için araştırdık…

17.04.2021-14:42 - (Son Güncelleme: 17.04.2021-14:42) Evde Çocukların Ateşi Nasıl Düşürülür?

Ateşlenme çocuklarda sıkça meydana gelen bir durumdur. Birçok nedene balı ateşlenme çocuklarda meydana gelebilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Nazife Alptekin, merak edenler için evde çocukların ateşi nasıl düşürülür? Çocuklarda ateş dereceleri nelerdir? gibi merak edilen soruları sizler için cevapladı.

Çocuklarda birçok nedenden dolayı ateşlenme olabilir diyen Uzm. Dr. Nazife Alptekin, şunları söyledi:

‘Ateşlenme sebeplerinden, çocuklarda alt ve üst solunum yolunda enfeksiyon olması, mide - bağırsak gibi organlarda oluşan kusma ve ishal enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, kas iltihapları, menenjit ve zatürre akla gelen ilk sebeplerdendir. İltihabın vücuda girmesi sonucunda metabolizma kendini savunmaya başladığında ateş meydana gelir.’

EVDE ÇOCUKLARIN ATEŞİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Yüksek ateşe dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Alptekin, ‘Yapılacak ilk müdahale çocuğun kıyafetlerine dikkat etmektir. Fazla giysi giydirmemek gerekir ve bol bol sıvı gıdalar ile beslenmesi sağlanmalıdır. Ortamın ısısı 21 – 22 derece arasında ayarlanmalıdır. Ilık duş ya da ılık ıslak bezlerle pansuman yapılmalıdır. Ateş devam ediyor ise ateş düşürücü verilmeli ve bebek 3 aylık ve daha küçük ise hiç beklemeden uzmana başvurulmalıdır’ dedi.

ÇOCUKLARDA BESLENME OLDUKÇA ÖNEMLİ

Çocukların beslenmesinde dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise yiyeceklerinin bol su ile yıkanmasıdır. İyi yıkanmamış yiyeceklerden alabilecekleri mikroplar da bağırsaklarda üreme yapıp, ateşe sebebiyet vermemektedir.

Çocuklarda ateş derecelerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Nazife Alptekin, yetişkin ateş derecesi ile çocuğun ateş derecesi karıştırılmaması hakkında uyardı.

ÇOCUKLARDA ATEŞ DERECELERİ NELERDİR

-Çok hafif ateş: 37 - 37,5 derece arası

-Hafif ateş: 37,5 – 37,9 derece arası

-Orta yüksek ateş: 38 – 38,5 derece arası

-Yüksek ateş: 38,5 – 39,5 derece arası

-Çok yüksek ateş: 40 derece ve üzeri

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal