Evde Beyti Kebabı Nasıl Yapılır, Beyti Kebabı Tarifi

Evlerde olduğumuz bu dönemde mutfakta daha fazla vakit geçirmeye başladık. Bu dönemde en çok araştırılan tarif ise beyti kebabı. Peki beyti kebabı nasıl yapılır? Merak edenler için beyti kebabı tarifi.

21.04.2020-10:03 - (Son Güncelleme: 01.05.2021-13:23) Evde Beyti Kebabı Nasıl Yapılır, Beyti Kebabı Tarifi

Karantina günlerinde önlem alıp dışarıdan yemek yememeye dikkat ediyoruz. Peki bu sevdiğimiz yemeklerden mahrum kalacağımız anlamına gelir mi? Tabi ki hayır. Bizde beyti kebabı severler için, beyti kebabı nasıl yapılır? Sorusuna en güzel beyti kebabı tarifi hazırladık.

BEYTİ KEBABI NASIL YAPILIR?

Yufka arasında köfte ve üzerinde enfes sosu dökülerek hazırlanan beyti kebabı damaklarınızda eşsiz bir lezzet bırakacaktır. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz beyti kebabı için gerekli olan malzemeleri ve yapılışını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

BEYTİ KEBABI TARİFİ

Malzemeler

-2 adet yufka

-Antep fıstığı (Şart değil)

-Sosu için;

-Domates rendesi, salça

-Tereyağı

-Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Köftesi için;

-400 g kıyma

-1 adet yumurta

-1 diş sarımsak

-1 adet soğan

-1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu

-Karabiber, pul biber

-Tuz

Yapılışı

Köfte için gerekli olan tüm malzemeyi yoğurduktan sonra, yassı ve uzun bir şekil vererek fırın tepsisine yerleştirin ve 185 derece fırında 10 dakika kadar fırınlayın. Tereyağını erittikten sonra, yarım yufkanın üzerine sürün. Yufkanın geniş olan tarafına köfteleri tek sıra halinde dizin ve yufkanın kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde sarmaya başlayın. Hepsini yaptıktan sonra verev şekilde kesin, üstüne tereyağını döküp 185 derece fırında üstü kızarana dek pişirin. Tereyağını erittikten sonra domates rendesi, renk vermek için salça ve baharatları ekleyip 3-4 dakika ocakta pişirin. Servis tabağına aldığınız ruloların üstüne sosu güzelce gezdirin ve Antep fıstığını üzerine dökerek yoğurt ile servis edin. İşte bu kadar! Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal