Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? 15 Aralık 2023 evde bakım aylığı sorgulama ekranı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği evde bakım maaşı ödemelerinin hangi illerde yatırıldığı sorusu gündemi meşgul ediyor. Aralık ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi arama motorlarından sorgulanıyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? İşte 15 Aralık 2023 evde bakım aylığı sorgulama ekranı…

15.12.2023-13:02 - (Son Güncelleme: 15.12.2023-13:02)

Evde bakım maaşı yatan iller listesi 15 Aralık 2023 Cuma gününün en çok sorgulanan konuları arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ve geçtiğimiz Temmuz ayında zamlanarak 5 bin 98 TL’ye çıkarılmıştı. Böylelikle yüzde 40-69 engeli olan vatandaşlara ödenen tutar aylık 1.875 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engeli olan kişilere 2.811 TL'ye yükselmişti. Ödemeler kapsamında bulunan vatandaşlar ise Evde bakım maaşı yattı mı, Ne Zaman yatacak? Evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? gibi soruları internet üzerinden araştırılmaya başladı.

Evde bakım maaşı yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı Aralık ayı ödemelerinin 15 Aralık ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Evde Bakım Maaşı

Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı alanlar, ödemelerini sorgulamak için E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleriyle giriş yaptıktan sonra arama boşluğuna, ‘’Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’’ yazarak evde bakım maaşı alıp almadıklarını öğrenebilirler.

Evde bakım maaşı SMS sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı alan kişiler, sorgulama işlemi için cep telefonlarının SMS (Kısa mesaj) özelliğini de kullanabilir.

Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla aylık alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747 numarasına kısa mesaj göndererek bakiye takibi yapabilir. Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde, operatörünüz tarafından 1 SMS ücreti tahsil edilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal