Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 2024 Evde bakım aylığı yatan iller listesi

Evde bakım maaşı Şubat ayı yatan iller listesi vatandaşların gündemini meşgul ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ödenen evde bakım aylığının ne zaman yatacağı merak ediliyor. Peki Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? İşte detaylar…

17.02.2024-11:19 - (Son Güncelleme: 17.02.2024-11:19)

Evde bakıma ihtiyaç duyan vatandaşların yakınlarına veya ailelerine ödenen evde bakım yardımı ödemeleri konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Aylık olarak 7 bin 608 tutarındaki evde bakım maaşının yatıp yatmadığını öğrenmek isteyenler internetten konu hakkında yaşanan gelişmeleri takip ediyor. Peki Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşı yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak, bakanlık tarafından sunulan önemli aile odaklı bakım hizmetlerinden biri olan Evde Bakım Yardımı'nın 2006'da engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri amacıyla başlatıldığını belirtti.

Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın, bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenenlerin desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu vurgulayarak, aylık ortalama 560 bin kişinin bu hizmetten yararlandığını ve her hak sahibine aylık 7 bin 608 lira ödeme yapıldığını açıkladı.

Evde Bakım Maaşı

Ayrıca, Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu vurgulayan Göktaş, "bütüncül ve adil" sosyal hizmet modelleri geliştirdiklerini belirterek, toplumun her bireyine ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı ödemelerinin durumu, artık SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden rahatlıkla sorgulanabiliyor. e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası üzerinden evde bakım aylığı bilgileri kolayca görüntülenebiliyor. Bunun yanı sıra, evde bakım aylığı sorgulama işlemi SMS ile de gerçekleştirilebiliyor. Bilgi almak için "BAKIYE" yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama işlemi tamamlanabiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal