Ev sahiplerinin muhakkak ödemesi gerekiyor: Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? 2024 emlak vergisi ilk taksit nasıl ödenir?

Her yıl iki taksit şeklinde ödenen emlak vergisinin ilk taksitinin ne zaman ve nasıl ödeneceği sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peşin ve taksit yöntemleriyle ödenebilen emlak vergisinin ilk taksit ödeme tarihi haberimizde…

06.04.2024-12:30 - (Son Güncelleme: 06.04.2024-12:30)

Konut sahibi olan vatandaşların ödemesi gereken kalemlerden birisi olan emlak vergisinin ilk taksidi için süreç devam ediyor. Vergiyi taşınmazın bulunduğu belediyeye ödemesi gereken vatandaşlar ilk taksitin en son ne zaman ödeneceği ise arama motorlarından sorgulanan konular arasında yer alıyor. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? 2024 emlak vergisi ilk taksit nasıl ödenir?

Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

2024 yılında ödenecek olan emlak vergisinin ilk taksitinin, 1 Mart - 31 Mayıs 2024 döneminde ödenmesi gerekiyor. Bu yılki ikinci taksit ise kasım ayı içerisinde yatırılacak.

Ev sahiplerinin muhakkak ödemesi gerekiyor: Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? 2024 emlak vergisi ilk taksit nasıl ödenir?

2024 emlak vergisi ilk taksit nasıl ödenir?

Emlak vergisi de diğer vergiler gibi TC kimlik numarası veya sicil numarası ile online olarak ödenebilir. Ayrıca, e-devlet üzerinden birçok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri sorgulanabilir. Ödemeler, vezneliklerin yanı sıra posta çeki, e-belediye üzerinden kredi kartıyla ve bankalara havale-eft yoluyla da gerçekleştirilebilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal