Ev sahiplerini ilgilendiren gelişme: Bunu yapan 1 yıllık kira tazminatı ödeyecek

Ev sahibi ve kiracıların bazı sebepler kapsamında birbirlerine dava açma hakkı bulunuyor. Bir detay ise ev sahibinin kiracısına 1 yıllık kira tazminatı ödemesine yol açabilir. Detaylar haberimizde...

23.12.2022-12:00 - (Son Güncelleme: 23.12.2022-12:00) Ev sahiplerini ilgilendiren gelişme: Bunu yapan 1 yıllık kira tazminatı ödeyecek

Hükümetin geçtiğimiz aylarda aldığı karar ile kiralara yapılacak zam oranı yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Önümüzdeki Temmuz ayına dek devam edecek karar ev sahibi kiracı anlaşmazlığını bir adım öteye taşıdı. Çünkü bazı ev sahipleri kanunla güvence altına alınan bu kararı yok sayarak kiracısına fahiş derecede zamlar yapıyor. Ancak ev sahipleri bu eyleminin tespit edilmesi durumunda kiracısına 1 yıllık kira tazminatı ödeme durumuyla karşı karşıya kalabilir. 

1 yıllık kira tazminatı ödeyecek

Ev sahiplerinin kiracısını evden çıkarabilmesi için yasaların belirtmiş olduğu sebeplerden birisini öne sürmesi gerekiyor. Ev sahibi ancak kendi ailesinden birisine vermek koşuluyla kiracısını evden çıkarabiliyor fakat bu durumun da belgelerle ispatlanması gerekiyor.

1 Yıllık Kira Tazminatı

Öte yandan bu sebepler yüzünden kiracıyı evden çıkaran bir ev sahibi, aynı evi 3 yıl boyunca başkasına kiralayamaz. Eğer kiralarsa, kiracıya bir yıllık kira bedelini (tazminat) ödemek zorunda kalır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal