Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjde! TOKİ'den dev proje, Ağustos'ta başlayacak! Yeni ve ucuz konutlar geliyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, önemli açıklamalarda bulunurken, gelecek Ağustos ayında 100 bin konutluk yeni bir kampanya başlatacaklarını ifade etti.

30.06.2022-09:26 - (Son Güncelleme: 30.06.2022-09:26)

Son yıllarda hayatın pahalı oluşu ve gün geçmeden zam haberlerinin gelmesi vatandaşı kötü etkiliyor. Ev geçindirme derdi vatandaşı kara kara düşündürüyor. Hal böyle olunca vatandaş yatırım yapamıyor veya başını sokacak kendi gayrimenkulünü satın alamıyor. TOKİ, bu soruna çözüm olarak yeni bir projeyi hayata geçirecek. Dar gelirli vatandaşların ev hayaline bir nebzede olsa çözüm olacak yeni proje açıklandı. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, önemli açıklamalarda bulunurken, gelecek Ağustos ayında 100 bin konutluk yeni bir kampanya başlatacaklarını ifade etti.

213 bin konut

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, pandemi sürecinde ve küresel ekonomik krizde yapılan proje çalışmalarından bahsederek, "Dünyada yaşanan pandemi ve ekonomik krizlere rağmen son üç yılda nitelikli ve yatay mimariyi esas alan yaklaşık 213 bin konut sosyal donatılarıyla birlikte şehirlerimize kazandırılmış, 137 bin konutun da teslimi bu süreçte gerçekleştirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Yıllık ortalama konut miktarı 70 bine çıkarıldı

Yıllık konut miktarının 70 bin e çıkarıldığını ifade eden Bulut, "2021 yılında Türkiye genelinde ilk el konut satışlarında TOKİ'nin payı ilk defa yüzde 13,8'e yükseltilmiştir. 50 bin olan yıllık konut üretimi miktarı da ortalama 70 bine çıkarılmıştır." ifadelerine yer verdi.

Yıllık ortalama konut miktarı 70 bine çıkarıldı

"50 milyar yatırımla" 

Bu yıl yapılan projelerin arasında 114 bin konuttan 64 bininin iş yeri vb. olduğunu dile getiren Bulut, "Bu yıl yaklaşık 50 milyar yatırımla inşaatı devam eden 144 bin konuttan 64 bini, işyeri, hükümet konağı gibi projelerin gerçekleştirilmesi sağlanacaktır." açıklamalarında bulundu.

"Konut projemizi açıklayacağız"

Ağustos ayında 100 bin konut projesinin müjdesini vereceklerini ifade eden Bulut, yeni sosyal konut kampanyası ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yüzlerini güldüreceğini dile getirdi. Bulut, "Bu yılın ağustos ayında yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılacaktır. Buradaki konut sayısı da en az 100 bin olacaktır. İl il, şehirlerimizin talepleri doğrultusunda ve proje yerlerini de seçmek suretiyle hazırlıklarımızı tamamladık, inşallah ağustos ayı içerisinde de bu yeni 100 bin konut projemizi açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal