Ev sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor: TOKİ İstanbul kura sonuçları belli oldu

TOKİ sonuçları Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçesinde inşaa edilecek 28.340 hak sahibi için kura sonuçları belli oldu.

17.04.2023-14:38 - (Son Güncelleme: 17.04.2023-17:16)

TOKİ İstanbul kura çekimi bugün tamamlandı. TOKİ sonuçları Arnavutköy Başakşehir Esenler ilçeleri için kura sonuçları belli oldu.

TOKİ İstanbul kura sonuçları açıklandı

Akşam’da yer alan habere göre, Başkan Erdoğan’ın talimatı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinesi ile TOKİ Başkanlığı tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim İlk İşyerim" Projesi kapsamında bugün 28 bin 340 konutun TOKİ İstanbul kura çekimi tamamlandı.

TOKİ İstanbul kura çekimi 16 Mart tarihinde Anadolu yakasında TOKİ Tuzla kura çekimi ile başlayacak. TOKİ Çatalca kura çekimi ve TOKİ Silivri kura çekimi ile Avrupa yakasına geçmişti. TOKİ sonuçları 221 bin 660 konutun hak sahibini belirleyen kuraların tamamlanmasının arsından noter onayından geçtikten sonra e-Devlet sorgulama ekranına yansımıştı.

Kura çekimleri belli oldu

TOKİ İstanbul kura sonuçları açıklandıktan en geç iki yıl sonra teslim edilecekler

İstanbul Avrupa Yakası TOKİ Arnavutköy Başakşehir Esenler kura çekimi 28 bin 340 konut için gerçekleşti. TOKİ İstanbul kura çekimi ardından yapılacak 28.340 sosyal konut iki yılda inşa edilip hak sahiplerine teslim edilecek.

TOKİ İstanbul başvuru sayısı 1 milyonu aştı

Arnavutköy Başakşehir Esenler ilçelerinde yapılacak sosyal konutlar için toplamda 738 bin 991 adet başvuru alındı. TOKİ İstanbul kura çekimleri sonucu inşa edilecek 50 bin konut için de 1 milyon 525 bin 110 başvuru alındı.

TOKİ sonuçları sorgulama ekranı

TOKİ sonuçları, TOKİ İstanbul kura çekimi tamamlandıktan sonra e-Devlet üzerinden "Talep Toplama Projeleri İçin Hak Sahipliği Kura Sonucu Sorgulama" ekranı vasıtasıyla kontrol edilebilenecek. Şimdiye kadar çekilişi tamamlanan konutlar için TOKİ kura sonuçları sorgulama ekranı ile hak sahibi olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal