Ev alacaklar için düzenleme: Konut kredisinde yeni dönem

Ev alacakların güzel haber. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişik yaptı. İşte detaylar…

26.08.2023-10:25 - (Son Güncelleme: 26.08.2023-10:31) Ev alacaklar için düzenleme: Konut kredisinde yeni dönem

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, konut kredileri için yeni bir düzenlemeye gitti. Konut kredileri hakkında alınan yeni karara göre, 5 milyon TL değerindeki bir evi, ikinci tapulu evi olarak alacak olanlara evin değerinin yüzde 22,5'i kadar kredi kullandırılabilecek.

Konut kredilerinde yeni dönem

AA’da yer alan habere göre; Detaylara dair internet sitesinden duyuran BDDK, finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik koordineli makro ihtiyati tedbirler kapsamında, ikinci ve sonrası konut alımında tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının malik olduğu en az bir konutunun bulunması halinde konut kredisi değer oranı yüzde 75 daraltılacak. 

BDDK’dan yapılan açıklamanın devamında; “Söz konusu kişilere konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak ikamet amaçlı gayrimenkul ipoteği ile teminatlandırılan kredilere sermaye yeterliliği hesaplamasında da (standart yaklaşım kullanılarak hesaplanan) yüzde 35 risk ağırlığı yerine yüzde 150 risk ağırlığı uygulanacak. İlk konut alımlarında ise kredi değer oranlarında bir değişiklik olmayacak” bilgisine yer verildi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal