Euro Bölgesi'nde Şirket Kredileri Mayısta Arttı

Euro Bölgesi'nde, bankalar başta olarak finans kurumları aracılığıyla firmalara verilen krediler geçen ay coronavirüs krizinde likidite gereksinimi sebebiyle 2019'un aynı dönemine kıyasla % 7,3 arttı.

26.06.2020-12:48 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-12:40) Euro Bölgesi'nde Şirket Kredileri Mayısta Arttı

Avrupa Merkez Bankası, 2020'nin mayıs ayıyla ilgili şirket ve tüketici kredileri aylık artış oranları paylaşıldı.

Bu verilere göre mayısta finans dışı krediler 2018'un aynı dönemine kıyasla %7,3 büyüdü. Konu olan krediler nisan ayında coronavirüs krizinde firmaların likidite gereksiniminin artmasının tesiriyle % 6,6 yükselmişti.

Hane halkına verilen krediler de geçen yılın aynı dönemine kıyasla % 3 artarken bir önceki aya kıyasla aynı kaldı. Geçen ay büyük para arzı M3 de % 8,9 genişleyerek, analistlerin beklentisi olan % 8,6’nın üstünde kaldı.

Uzmanlar, işlerinin coronavirüs krizi sebebiyle düşmesiyle şirketlerin likidite gereksinimleri karşılamak için bankalara kredi başvurusu yaptığını ifade ederek, hükümet ve merkez bankalarının coronavirüs salgınının ekonomik etkisini hafifletmek için attığı adımların banka kredilerini desteklediğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) da krediler için piyasaya para temin etmeyi sürdürdüğüne dikkat çeken uzmanlar, hızlı artan para arzının (M3) orta ile uzun vadede daha fazla enflasyon anlamına gelebileceğini hususunda uyardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal