Euro bölgesinde ekonomi resesyona doğru ilerliyor, veriler son 18 yılın en düşük seviyesinde!

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni, 2020 yılındaki Temmuz ayından itibaren gördüğü en düşük seviyeye inerek eksi 18 puan geriledi.

04.04.2022-16:19 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-16:19) Euro bölgesinde ekonomi resesyona doğru ilerliyor, veriler son 18 yılın en düşük seviyesinde!

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi, Rusya'nın Ukrayna karşı başlattığı savaşın devam etmesi ve buna yönelik oluşan endişeler sebebiyle Temmuz 2020’den beri gördüğü en düşük seviyeye indi.

Rusya ile Ukrayna arasında süregelen savaş ve buna dair oluşan ekonomik endişeler sebebiyle Euro bölgesinde yatırımcıların güveni sekteye uğradı.

11 puan düşüş yaşadı

Piyasalarla ilgili araştırmalar yapan ve merkezi Frankfurt'ta bulunan Sentix'in yaptığı duyuru baz alınarak, Mart ayında eksi 7 puan olan Euro Bölgesi Genel Yatırımcı Güven Endeksi, bu ay 11 puanlık düşüşle eksi 18 puana kadar geriledi.

Temmuz 2020'den beri gördüğü en düşük seviyeye inen endekse ilişkin beklenti, eksi 9,2 puana düşmesi görüşündeydi.

Euro bölgesinde ekonomi resesyona doğru ilerliyor, veriler son 18 yılın en düşük seviyesinde!

Yatırımcıların önümüzdeki 6 aya dair beklentilerini ölçen Beklentiler Endeksi de 9 puan azalış göstererek eksi 29,8 puana düştü ve bu veri de Aralık 2011’den bu yana en yüksek seviyesi oldu.

Ukrayna ile Rusya arasındaki mücadele ve Rusya’ya uygulanan yaptırımlar Euro Bölgesi ekonomisini her geçen gün resesyona bir adım daha yaklaştırıyor.

Euro bölgesinde resesyon kapıda

Mevcut Durum Endeksi ise 7,8 puanken eksi 5,5 puan seviyesine düştü. Söz konusu açıklamada, Ukrayna savaşı, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ve belirsizliklerin Euro Bölgesi ekonomisini resesyona doğru götürdüğü ifade edildi.

Merkez bankalarından daha büyük bir para politikasının beklenmediğinin ifade edildiği açıklamada, “Şu anda hiçbir bölge olumsuz ivmeye direnemez, önemli Asya bölgesi bile hali hazırda ekonomi de durgunlukla mücadele ediyor." değerlendirilmelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal