Etsiz Çiğköfte Nasıl Yapılır?

Lezzetine doyamadığınız çiğköfteyi evde kendinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Sizin için herkesin evde rahatlıkla yapabileceği çiğköfte tarifini derledik. İşte çiğköfte yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı...

17.04.2020-18:29 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-18:03)

Çiğ Köfte birçoğumuzun vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Öyle ki arama motorlarında en çok aratılan konulardan biri ‘etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?’ sorusu. Bizde sizler için tadı damağınızda kalacak ev yapımı etsiz çiğ köfte tarifi hazırladık. 

TADI DAMAĞINIZDA KALACAK ETSİZ ÇİĞ KÖFTE YAPIMI 

Son derece besleyici, patik ve lezzetli bir çiğköfte yapmaya ne dersiniz. Türk mutfağının demir başlarından olan çiğköfte tarifini sizin için derledik. İşte detaylar...

Malzemeler:

-Yarım kilo ince bulgur

-2 adet kuru soğan

-2 diş sarımsak

-3 yemek kaşığı domates salçası

-4 yemek kaşığı biber salçası

-3 yemek kaşığı sıvı yağ

-3 tatlı kaşığı tuz

-2 tatlı kaşığı pul biber

-2 tatlı kaşığı toz biber

-Yarım yemek kaşığı acı isot

-1 demet maydanoz

etsiz çiğ köfte yapımı

Yapılışı:

-Öncelikle çiğköfte hazırlamak için özel olarak satın tepsiye ya da eğer bu tepsiden yoksa başka geniş bir tepsinin içerisine bulguru ve salçayı ilave ederek güzelce yoğurun. Yumuşak bir kıvama geldikten sonra azar azar su ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Bulgur içerisine çok fazla su koyduğunuz da bulgurlar şişer ve istediğiniz tadı vermez bu nedenle çok dikkatli olmalısınız.

-Bulgurlar salça ile iyice karıştıktan sonra içerisine tuz, pul biber, maydanoz, sıvı yağ, isot ve biber salçasını ilave edin ve ardından iyice yoğurun. Bulgur kurursa eğer az miktarda su ile yumuşatabilirsiniz. Yoğurma işlemi sizi yoracağı için yavaşça yapmanız daha iyi olacaktır.

-Bulgurlar iyice yumuşadıktan sonra içerisine maydanoz ve ince doğranmış soğanları ekleyerek yoğurun. Yoğurma işlemine soğanlar kaybolana dek devam edin.

-Soğanları mutfak robotu ya da blendır ile doğramayın. İnce uçlu bir bıçak ile tahta üzerinde çok rahat bir şekilde doğrayabilirsiniz. Soğanın suyu çiğköfteye acı bir tat vereceği için el ile doğramada suyu fazla çıkmayacaktır. Çiğköftenizin içerisine eklediğiniz soğanlar gözden tam anlamıyla kaybolduktan sonra hazır hale gelecektir. Küçük parçalar koparız avuç içinizde sıkarak servis tabağına alabilirsiniz. İşte bu kadar! 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal