Etlik Şehir Hastanesi Açılış’nda konuşan Başkan Erdoğan’dan dikkat çeken sözler: Başka ülkelerin güzellemesini yapanların gayesi sosyal yapımızı çökertmektir

Çalışmaları tamamlanan Etlik Şehir Hastanesi açılışı Başkan Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti. Açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

28.09.2022-15:03 - (Son Güncelleme: 28.09.2022-16:14) Etlik Şehir Hastanesi Açılış’nda konuşan Başkan Erdoğan’dan dikkat çeken sözler: Başka ülkelerin güzellemesini yapanların gayesi sosyal yapımızı çökertmektir

Ankara’da yapılan Etlik Şehir Hastanesi’nin çalışmaları bitti. Binlerce hastaya hizmet verecek Etlik Şehir Hastanesi’nin açılış töreni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımı ile gerçekleşti. Açılış töreninde konuşma yapan Başkan Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

"Hayalim olarak gördüğüm şehir hastanelerinin her birini takip ettim"

Şehir hastaneleri çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Başkan Erdoğan, “Ankara'da sadece Etlik Şehir Hastanesi ile kalmadık bir de Bilkent'i kurduk. Dünyada hastanelerimiz örnek. Türkiye yıllar yılı buna hasretti. Hayalim olarak gördüğüm şehir hastanelerinin her birini ve aşamasını takip ettim. Bugün Türkiye 20. şehir hastanesine kavuştu. Milletimize en verimli en etkin en hızlı standartlı hizmeti ne şekilde verebileceksek o yöntemi devreye alıyoruz. Savaş Ay'ın programını izlemiş miydiniz? Bay Kemal'den ülkeye hayır gelir mi? Sosyal Sigortalar Kurumu'nun başında ne yaptın ki ülkede ne yapacaksın?” ifadelerini kullandı. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

“CHP ne yaptı? Adana'da hal... Tuttular bunu şehir hastanesi diye milletime söylediler. Utanmadan oranın açılışını yapmaya gitti Bay Kemal. Çadırdan hastane olur mu? Bay Kemal'e sorarsan olur. Her büyük değişimde olduğu gibi bu alanda da ufak tefek aksilikler olabilir. Bu gemi yükünü almış rotasına girmiş mevzilere doğru gitmektedir. Bu yüzyılın adı Türkiye yüzyılı. Ülkemizi merkez aldığımızda her tarafta güvenlik krizlerinin yol açtığı huzursuzluk iklimi hakim. Türkiye tüm saldırılara rağmen güven ve huzur adası olarak ayrışmaktadır. Son dönemde sosyal medya mecralarında gelişmiş ülke güzellemelerinin yapıldığı gençlerimizin bilinç altına buralara gidilmesi fikrinin aşılandığını görüyoruz. Cemil Meriç'in dediği gibi Türkiye'yi böyle göstermeye çalışanlar ülkenin bu hale gelmesi için her türlü sinsiliği yapanlardır.  Dünyanın her tarafından gelen milyonları misafir ediyoruz. Ülkemizi kurtuluş kapısı görerek topraklara yönelenler bize mesaj veriyor. Sizi zor gününüzde sarıp sarmalayacak ekmeğini aşını bölüşecek milletin mensubu değilseniz vay halinizi”

"Başka ülkelerin güzellemesini yapanların niyeti bize iyilik yapmak değil"

Sosyal medyada son dönemde yapılan yorumlara cevap veren Erdoğan, “Başka ülkelerin, toplumların, hayat biçimlerinin güzellemesini yapanların gayesi bize iyilik etmek değil en büyük gücümüz olan sosyal yapımızı çökertmektir. Sırf daha iyi arabaya binmek daha yeni telefon alabilmek daha çok konsere gidebilmek gibi başka ülkelerin kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz. Böyle hevesle yola çıkanların yarın merhamet duyduklarında sığınacakları aile, devlet mekanizması bulamayınca yaşayacakları pişmanlığı tahmin ediyoruz” dedi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal