Etli nohut yemeği tarifi : en güzel ve lezzetli etli nohut yemeği nasıl yapılır? Etli nohut yemeği malzemeleri ve pratik tarifi

Tüm vatandaşların sofralarında yer alan ve çok sevilerek yenilen yemeklerden bir tanesi etli nohut yemeğidir. Eşsiz lezzete sahip olan bu yemeği bilmeyenler İnternet üzerinde nasıl yapılacağına dair tarifini araştırmaktadır. Peki, en güzel Etli Nohut yemeği nasıl yapılır? Sizde bu lezzetli ve herkesin bayılarak yediği yemeği denemek isterseniz, sayfamızda tarifi yer almaktadır.

07.05.2022-18:20 - (Son Güncelleme: 07.05.2022-18:20) Etli nohut yemeği tarifi : en güzel ve lezzetli etli nohut yemeği nasıl yapılır? Etli nohut yemeği malzemeleri ve pratik tarifi

Tüm vatandaşların sofralarında yer alan ve çok sevilerek yenilen yemeklerden bir tanesi etli nohut yemeğidir. Eşsiz lezzete sahip olan bu yemeği bilmeyenler İnternet üzerinde nasıl yapılacağına dair tarifini araştırmaktadır. Peki, en güzel Etli Nohut yemeği nasıl yapılır? Sizde bu lezzetli ve herkesin bayılarak yediği yemeği denemek isterseniz, sayfamızda tarifi yer almaktadır. En doyurucu özelliğe sahip olan bakliyat olarak geçmekte olan nohut yemeğinin yanına gidecek en güzel yan üründe pilav'dır. Birbirini en güzel tamamlayan ikili olarak halk arasında geçmektedir.

etli nohut

Etli nohut yemeği nasıl yapılır?

İlk defa bu yemeği yapacak olan kişiler yada daha önce etsiz yapmış ve ilk defa etli nohut şeklinde yapacaksanız işte aşağıda vermiş olduğumuz tarifi uygulayabilirsiniz. Bu malzeme listesi 4 yada 6 kişiliktir. Hazırlama süresi 10 dk olmakla birlikte, pişirme zamanı 40 dk kadar sürmektedir.

etli nohut

Etli nohut yemeği için malzeme listesi nedir?

500 g kuşbaşı şeklinde doğranmış et,

1,5 su bardağı haşlanmış nohut,

1 ad kuru soğan

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı salça

tuz

nohut pilav

Etli nohut yemeği nasıl yapılır?

Kuşbaşı olan etinizi suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın tencerede sıvı yağ ile birlikte pembe olana kadar kavurun. Sonra salça, tuz ve isterseniz pul biberi ekleyerek 2 - 3 dakika kadar daha kavurma işlemine devam edin. En son haşladığınız etinizi ve nohutu üzerine ilave ederek bir iki kere karıştırın. Üzerine 6 su bardak kadar sıcak su ilave edin. 10 - 15 dakika kadar kaynattıktan sonra yemeğiniz hazır olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Etli nohut yemeğinin püf noktaları nelerdir?

Bu yemekte en önemli püf noktalar şunlardır. Yemeğin nohutunu önceden haşlayıp hazır etmeniz yemek pişme süresini azaltacaktır. Düdüklü tencere kullanırsanız eğer, zamandan tasarruf edebilirsiniz. Eğer nohutları geceden ıslatıp haşlama yapmadıysanız, 45 dk önceden sıcak su içerisinde bekleterek daha sonra etleri kavurup salça ilave ettikten sonra tencereye ilave edebilirsiniz. 15 dk pişirme süresi yerine yarım saat kadar daha fazla pişirme işlemini yaparak yemeğinizi hazır edebilirsiniz. Nohut yemeğinin yapmış olduğu gaz problemlerinden rahatsız oluyorsanız eğer, 1 gece öncesinden nohutu ıslatmanız ve yemek yaptığınız sırada içine çok az kimyon katarak pişirmeniz, gaz problemine çözüm olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal