Ethereum Madenciliği

Ethereum Madenciliğine başlamadan önce bu haberimizde ethereum madenciliği hakkında bilinmesi gerekenleri ve ethereum madenciliğine başlayanlar için nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizler için derledik.

03.05.2018-16:30 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-16:21) Ethereum Madenciliği

Dijital paralar ekran kartlarının güçlenmesi ve işlemcilerin hızlanmasıyla birlikte değerlenmeye başladı, buna birde Bitcoin eklenince kısa zamanda herkesin ilgi odağı haline geldi. Ethereum da (ETH) son zamanların oldukça popüler kripto parası. Firmalarda stokları tüketen ethereum gün geçtikçe dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Windows da bile oldukça kolay bir şekilde yapılan ethereum madenciliği bu para birimini daha da kullanışlı hale sokuyor. Ethereumun piyasa değeri 1 ethereum 200 doların üzerinde.

Ethereum Madenciliği Kar Hesaplama

Ethereum madenciliğinin karını hesaplama: Bunun için öncelikle Cryptowizzard Mining Calculator sitesine girmeniz gerekmekte. Karşınıza çıkan ekranda Ethereum’un anlık değerlerini görüyor olacaksınız. Hardware bölümünden kullanmak istediğiniz kartı seçin. Kartın Hashrate değeri kendiliğinden olarak belirecektir. Eğer kullanmak istediğiniz kart listede yoksa alakalı değeri kendiniz öğrenip girmek zorundasınız. Cost kısmına da ekran kartının fiyatını dolar hesabından girin. Solo/Pool Mining kısmında ikinci boşluk olan Price/kwh bölüme de kilowatt başına elektrik harcamasını yazın. Şu anda Türkiye’de kWh başına elektrik ücreti 0,44 TL bu da 0,12$ yapıyor (27.06.2017). Tüm bunları yaptıktan sonra altta çıkan tabloda aşağı yukarı kazancı ve elektrik masrafını görebileceksiniz.

RX 580 ve Türkiye’deki elektrik masrafını hesaba kattığımızda önümüze çıkan tabloya göre senelik olarak 1212, aylık 101 dolar kazanabiliyoruz. RX 580, ülkemizde 400$’dan satılıyor. Yani bir yıl içerisinde kart kendi parasını çıkarıyor, üstüne de cebimize 800$’dan fazla para kalıyor. Toplam tutardan bir de maden havuzu ücretini çıkarmak gerekiyor. Bu da çoğu maden için %1 Ethereum. Bazı madencilik yazılımlarının geliştiricilerinin de %1-2 pay alabildiklerini ekleyeceğiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal