ETH ne demek? Ethereum güvenilir mi? Ethereum nedir, ne zaman yükselir?

Kripto para dünyasında Bitcoin'den sonra ikinci sırada gelen ve gün geçtikçe daha da popülerleşen Ethereum hakkında bilgiler yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki, Ethereum nedir, nasıl alınır? Ethereum güvenilir mi? İşte detaylar...

14.07.2022-13:15 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-13:15) ETH ne demek? Ethereum güvenilir mi? Ethereum nedir, ne zaman yükselir?

Ethereum 2013'te Vitalik Buterin ile arkadaşlarının tasarladığı ve 2015'te piyasaya sundukları bir projedir. Ethereum Bitcoin gibi açık kaynak kodu kullanmaktadır ve işlemleri Bitcoin gibi blok zinciri üstüne kaydeder. Bu da kodları herkesin görebildiği ve yapılan işlemlerin herkes tarafından incelendiği anlamına geliyor.

Ethereum akıllı kontratları

Ethereum ile Bitcoin arasındaki en büyük fark Ethereum'da akıllı sözleşme kullanılmasıdır. Bu sözleşme Athereum altyapısı olarak kullanılır ve Ethereum blok zinciri üstünde çalışmayı isteyen kişiler tarafından üretilen proje veya programcık olarak düşünülebilir. 

Ethereum ile Bitcoin arasındaki farklar nelerdir?

İki coinin farkları şunlardır:

- Bitcoin’in blok üretme süresi 10 dakika iken bu süre Ethereum’da 12-14 saniye arasıdır. Bu da Ethereum işlemlerinin Bitcoin’e oranla çok daha hızlı gerçekleşmesini sağlar. Ethereum’a bu hızı kazandıran protokole ise Hayalet Protokolü adı veriliyor.

- Bitcoin’in arzı sınırlıdır şimdiden 17 milyona yaklaşmış olan Bitcoin sayısı 21 milyon ile sınırlı kalacaktır. Öte yandan Ethereum’un para birimi olan Ether için bir üst limit belirtilmemiştir ve teorik olarak sınırsız sayıda üretilebilir.

- Bitcoin bir kripto para birimiyken Ethereum’u bir platform olarak tanımlayabiliriz. Ethereum’un para birimi ise Ether’dir.

 ethereum coin ne kadar

Ethereum madenciliği nasıl yapılıyor?

Ethereum madenciliği bitcoin ile Litecoin'deki gibi özel cihazlara dirençli bir sistemdir. Yani ASIC cihazı alarak daha çok ether kazımına imkan tanımaz. CPU işlemci gücüne dayanan madencilik yapılabilmektedir. Kullanıcılar kendi bilgisayarlarının işlemci gücünden yararlanarak madencilik yapabilmekteler.

Ethereum ne kadar?

Ethereum şuan 301 dolardan işlem görmektedir. Piyasadaki toplam değeri ise 29 milyardır.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal