Et ve Süt Kurumu Ramazan hazırlıklarına başladı

Et ve Süt Kurumu (ESK) Ramazan öncesi hazırlıkları kapsamında, üreticilerin ve tüketicilerin korunması amaçlı et piyasasın düzenli olarak takip edildiğini, kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

19.01.2023-15:06 - (Son Güncelleme: 19.01.2023-15:06) Et ve Süt Kurumu Ramazan hazırlıklarına başladı

Ramazan ayı öncesi hazırlıklar kapsamanda et ve süt piyasalarını dengelemek amacı ile gerekli görevlendirmelerin yapıldığını duyurdu.

Et ve Süt Kurumu'ndan yapılana açıklamanın tam metni ise şu şekilde:

Ramazan ayı öncesi hazırlıklar kapsamında;

Et ve süt piyasalarını düzenleme ve dengeleme amacı ile Kurumumuz için gerekli olan yetki ve görevlendirmeler yapılmıştır. Üreticilerimizi ve tüketicilerimizi korumak amacı ile et piyasası düzenli olarak takip edilmektedir. Kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirler alınmaktadır.

Et ve Süt Kurumu satış mağazaları ve Tarım Kredi Birlik Marketlerde ekonomik fiyatlarla yeterli düzeyde ürün arzı için gerekli olan tedarik süreçleri tamamlanmıştır.

Ayrıca, ihtiyaç olması durumunda üreticilerimizin üretim maliyetleri göz önünde bulundurularak piyasaya taze karkas et satışı yapılacaktır.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal