Et Nasıl Marine Edilir?

Eti lezzetli kılan yoğun yağ dokusudur. Et nasıl pişirilir? Et pişirmenin püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

08.08.2019-10:48 - (Son Güncelleme: 27.10.2021-10:00)

Kırmızı et tutkunlarının vazgeçilmezi olan antrikot dananın sırt bölgesinden elde edilen et parçasıdır. Antrikotu lezzetli kılan yoğun yağ dokusudur. Antrikot nasıl pişirilir? Antrikot pişirmenin püf noktaları nelerdir? Balzamik sirke nasıl yapılır?

ET NASIL PİŞİRİLİR?

Antrikot benzeri etleri lokum kıvamında pişirebilmeniz için pişirme öncesi aşamalar oldukça önemlidir. Önemli noktalardan biri de etin marine edilmesidir.

- Antrikot, pişirilmeden önce baharatlarla marine edilip en az 2 saat buzdolabında bekletilmelidir.

- Tavayı iyice kızdırdıktan sonra antrikotları çok fazla çevirmeden pişirmek püf noktalarından biridir.

- Pişirme sırasında kesinlikle ete çatal bıçak gibi kesici aletle temas etmeyin.

ANTRİKOT TARİFİ?

Antrikot için gerekli malzemeler:

- 1 buçuk kg. tam antrikot

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz

- Karabiber

Antrikot sosu için malzemeler:

- Tuz

- Karabiber

- 6 adet arpacık soğan

- 2 yemek kaşığı hardal

- 1 tatlı kaşığı un

- 2 bardak tavuk suyu

- 3 yemek kaşığı balzamik sirke

-  2 yemek kaşığı tereyağı

ANTRİKOT NASIL YAPILIR?

Öncelikle fırınınızı 200 dereceye ayarlamanız gerekmektedir. Ardından etin her tarafını zeytinyağı, tuz ve karabiberle ile marine ederek fırına dayanıklı tavayı ocağa koyun ve ısıtın.

Tava yüksek ateşte iyice kızınca eti tavaya alarak her iki tarafını da kahverengileşinceye dek mühürleyin. Sonrasında tavayı et ile birlikte ısıttığınız fırına koyarak yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın. 

Etin pişme işlemi gerçekleştiğinde ise doğranmış soğanları etin kenarlarına yayarak ve soğanlar karamelize oluncaya dek pişirin. Et dilediğiniz kıvama gelince tavayı fırından alın ve antrikotu en az 10 dakika kenarda dinlenmeye bırakın. Sonrasında tavayı soğanlar ile beraber tekrar ocağa alın. 

Balsamik sirkeyi ilave ederek güzelce soteleme işlemini gerçekleştirin ardından unu ekleyin tavuk suyunu da katarak unun topaklanmaması için hızlı hareketlerle karıştırın. Buharlaşana dek 5-6 dakika civarı kaynatın ardından ateşi kısın. Tereyağı ve hardalı soteye ekleyin. Dilerseniz tuz ve karabiberle de uyum yakalayabilirsiniz. 2 dakika sonra ateşi kapatın tavanızı ocaktan alın. Afiyet olsun.

EVDE BALSAMİK SİRKE NASIL YAPILIR?

Evde kolayca balsamik sirke hazırlamak için 2 litre organik üzüm sirkesinin içerisine 1 çay bardağı esmer şeker ekleyip kaynatın, koyu kıvam alana kadar pişirin. Elde edilen sıvıyı şişeleyin ve en az bir yıl bekletin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal