Eşref Hamamcıoğlu kimdir, aslen nereli, ne iş yapıyor? Eşref Hamamcıoğlu serveti ve biyografisi

Galatasaray başkanlık seçimlerinde geçen sene Burak Elmas'ın karşısına çıkarak kaybeden Eşref Hamamcıoğlu, bu sene yeniden aday olarak Dursun Özbek'in karşısına çıkmasıyla merak edilmeye başlandı. Bir dönem Galatasaray Divan Kurulu Başkanı olan Eşref Hamamcıoğlu'nun kim olduğu ve nereli olduğu araştırılıyor. Peki, Eşref Hamamcıoğlu kimdir, aslen nerelidir? Eşref Hamamcıoğlu hakkında merak edilenler...

11.06.2022-21:00 - (Son Güncelleme: 11.06.2022-21:00) Eşref Hamamcıoğlu kimdir, aslen nereli, ne iş yapıyor? Eşref Hamamcıoğlu serveti ve biyografisi

Başkanlık seçimlerin başlamasının ardından pek çok kişi tarafından aday olanlar hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Galatasaray'da yapılacak olan başkanlık seçimleri heyecanı sürerken geçen yıl seçimlerde kaybeden Eşref Hamamcıoğlu'nun bu sene yeniden adaylığını koyması üzerine kim olduğu merak edilmeye başlandı.

Eşref Hamamcıoğlu kimdir?

1954'te İstanbul'da dünyaya gelen Eşref Hamamcıoğlu, 1975'te Galatasaray Lisesi’nden mezun olmuştur. 1980'de Sorbornne Üniversitesi'nin İşletme Bölümü'nden mezun olarak 1981-1992 yılları arasındaysa ise Tekfen Holding'e bağlı grup şirketlerinde birçok farklı kademelerde yöneticilik yapmıştır.

Eşref Hamamcıoğlu

1992 ile 2012 yılları arasında Sodexo’da kurucu Genel Müdür ve CEO olarak görev yapan Hamamcıoğlu, tecrübe ve bilgi birikimiyle UP Hizmet Yönetim Çözümleri Danışmanlık Şirketi’ni ve Optimal Yiyecek İçecek Çözüm Geliştirme Ticaret ve Sanayi A.Ş.’ni kurmuştur.

1994 ile 1998 yılları arasında Galatasaraylılar Derneği yöneticiliğinde ve 2001-2002 dönemindeyse Galatasaray Spor Kulübü’nde Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmıştır. Ardından 2018 ile 2021 yılları arasında Divan Kurulu Başkanlığı'nda bulunmuştur.

Türk Fransız Ticaret Derneği, TÜSİAD gibi birçok derneğe üye olan Eşref Hamamcıoğlu, 2008 ve 2010 yıllarındaysa Türk Fransız Ticaret Derneği Başkanlığı görevini üstlenmiştir. TÜSİAD’da Yurtdışı İletişim Komisyonu Üyesi ve Türkiye Fransa İletişim Danışma Grubu Başkanı olarak görevde bulunmuştur.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal