20.12.2021-11:36 (Son Güncelleme:20.12.2021-11:46)


1

RTÜK başkanı Ebubekir Şahin ATV, Kanal D, FOX, Beyaz TV, Star TV, TV 8, Show TV gibi birçok kanala uyarı gönderdi.



2

Ebubekir Şahin'in yaptığı açıklama ile ekranların sevilen isimlerinden Esra Erol ve Müge Anlı'nın gündüz kuşağı programlarının kaldırılıp kaldırılmayacağı merak konusu oldu.



3

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Medya hizmet sağlayıcıların Üst Kurulumuzun denetim ve cezalandırmasından ziyade kendi özdenetimlerini yapmaları arzulanan bir durumdur. Zaten kamusal kuruluş olmaları, medya hizmet sağlayıcıların bazı etik değerlere uymalarını da zorunlu hâle getirmektedir. Üst Kurulumuzun amacı tüm topluma örnek olacak, insanların rahatça izleyebileceği temiz bir ekran oluşturmaktır.



4

RTÜK başkanı Ebubekir Şahin sözlerine şu şekilde devam etti, "Üst Kurulumuz bu amaca yayın kuruluşlarıyla birlikte çalışarak eş güdüm içerisinde ulaşmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda oluşturulan etik ilkelere yayıncı kuruluşların uyması hem bizlerin hem de toplumun beklentisidir. Medya kuruluşlarından ricamız kuşak programlarını hazırlarken gereken hassasiyeti göstermeleridir. Ayrıca daha sonra istenmeyen müeyyide uygulamaları ile karşılaşmamak adına konunun hassasiyetle değerlendirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması için bilgi ve gereğini rica ederim.”



5

ATV ekranlarında yayınlanan Esra Erol ve Müge Anlı'nın programlarına yayın yasağı getirileceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.



6



7



8



9



10

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr