Esnaf Ve Milisler Çatıştı

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de silahlı sivil güçler ile çevrede bulunan küçük iş yerleri sahipleri arasında çatışma çıktı.

26.12.2019-21:15 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-21:05) Esnaf Ve Milisler Çatıştı

Esnaf ve eli silahlı çetelar arasında tartışma alevlendi. Artan tartışma silahlı çatışmaya döndü. 11 kişinin hayatının sona ermesine neden oldu.

Ulusal basındaki haberlere göre, Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu PK5 mahallesinde milis güçler ile mahalle esnafı arasında vergi ödemeleri nedeniyle tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesiyle çıkan silahlı çatışmada 11 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı, iş yerleri ateşe verildi.

Ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor.

Ülkede 2012'de başlayan iç çatışmalardan bu yana imzalanan barış anlaşmalarına rağmen Bangui dahil birçok kentte güvenlik tam olarak sağlanamadı.

ORTA AFRİKA CUMHURİYETİ'NDE KRİZ

Ülkede 2013'te Hristiyan Anti-Balaka ile çoğunluğu Müslüman Seleka grupları arasında çıkan ve iç savaşa dönüşen çatışmalarda, binlerce kişi yaşamını yitirmişti.

Yaklaşık yüzde 80'i silahlı gruplar tarafından kontrol edilen ülkede, OAC hükümeti ile 14 silahlı grup arasında Sudan'ın ev sahipliğinde yapılan barış görüşmelerinde nihai anlaşma 6 Şubat'ta imzalanmıştı. Anlaşma kapsamında, silahlı grupların temsilcileri hükümette yer almaya başlamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal