Esnaf 5 Aydır Bugünü Bekliyordu! Geceden Hazırlıklar Başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kovıd-19 kademeli normalleşme kararlarının açıklaması ardından iş yeri sahipleri hazırlıklara geceden başladı.

02.03.2021-09:18 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-09:18) Esnaf 5 Aydır Bugünü Bekliyordu! Geceden Hazırlıklar Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Kovıd-19 'kademeli normalleşme' kararlarını açıkladı. Buna göre hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının düşük ve orta riskli illerde tamamen, yüksek ve çok yüksek riskli illerde de sadece cumartesi günü kaldırıldığı, restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, kıraathane, pastane, çay bahçesi gibi yerlerin ise çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında %50 kapasite ile sürdürebileceği açıklandı.

İŞLETME SAHİPLERİ KARARDAN OLDUKÇA MUTLU

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından bazı iş yeri sahiplerinin geceden hazırlıklar yaptıkları görüldü. Koronavirüs risk değerlendirme haritasına göre, İstanbul ve İzmir yüksek riskli (turuncu), Ankara orta riskli (sarı) kategoride yerini aldı.

Ümraniye ve diğer ilçelerde restoran, pastanelerde dün akşam alınan karar sonrası iş yerlerindeki masa ve sandalyeleri Kovıd-19 tedbirleri kapsamında düzenledi. Müşterilerine kavuşmayı bekleyen işletme sahipleri karardan sonra mutluluklarını ifade etti.

MÜŞTERİMİZE HASRET KALDIK

Restoran sahibi Emre Samancı ''Bugün bu saat itibaren bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Müşterimizi ağırlamaya hazırız. Müşterimize baya hasret kaldık ve özledik. Müşterimizin gelmelerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Restoranımız da önlem olarak, ilk önce yüzde 50 kapasitesi çalışmak üzere restoranın içerisindeki masa düzeni ayarladık. Dezenfektan ve gerekli sarf malzemelerimizi ayarladık. Çok heyecanlıyız. Uzun aradan sonra müşterimize kavuşacağız'' diye dedi.

MUTLUYUZ, MÜŞTERİLERİMİZİ ÖZLEDİK

Fatih'te bulunan bir kebap salonu yetkilisi Ahmet Gök, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaya göre, yüzde elli kapasiteyle sayın müşterilerimize hizmet vermek için gerekli hazırlıkları hijyen kurallarına uygulayarak hazırlığımıza başladık, bismillah diyerek. Sabah işimize bakacağız, sevgili müşterilerimizi bekliyoruz. İçleri rahat bir şekilde gelip yiyebilirler. Hijyen kurallarına uyarak hizmetimize devam etmekteyiz. Yaklaşık 4 aydır beklediğimiz bir karardı, mutluyuz yani. İşimizi de özledik, müşterilerimizi de özledik. Sabah 07.00 ile akşam 19.00 arası bekliyoruz müşterilerimizi. Akşam 19.00'dan sonra ise paket ya da gel al şeklinde devam edeceğiz'' diye konuştu.

GENELGEDEKİ ÖNEMLİ DETAYLAR

.Risk gruplarına göre değişiklik gösterecek sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında şehirler arası seyahatlere ilişkin uygulamalara aynen devam edilecek.

.Hafta içi ülke genelinde, hafta sonu ise ''düşük'' ve ''orta riskli'' illerde 21.00-05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

.Düşük ve orta riskli illerde 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak.

.Yüksek ve çok yüksek riskli illerde 65 yaş ve üzerindekiler 10.00-14.00 arasında, 20 yaş altındakiler 14.00-18.00 arasında sokağa çıkabilecek.

.Düşük, orta ve yüksek riskli illerde 07.00-19.00 arasında açık olacak yeme içme yerleri 19.00-21.00'de paket servisi/gel-al, 21.00-00.00'da ise sadece paket servis şeklinde hizmet verecek.

.Çok yüksek riskli illerde yeme-içme yerleri 10.00-20.00 arasında paket servis/gel-al, 20.00-00.00 arasında sadece paket servis hizmeti verebilecek.

.Yeme-içme yerlerinde HES kodu kontrol edilmeksizin müşteri kabul edemeyecek. Yeme-içme yerlerinde onaylanan oturma düzeninde belirtilen şeklin dışında mekanda fazladan masa-koltuk bulundurulması yasak.

.Düşük ve orta riskli illerde HES kodu kullanılması ve seyirci/refakatçi/misafir alınmaması kaydıyla halı saha, yüzme havuzu gibi tesisler 09.00-19.00'da faaliyet gösterebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal