19.02.2021-13:17 (Son Güncelleme:19.02.2021-13:17)


1

Eskişehir'de Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Eskişehir'de Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Eskişehir; Odunpazarı Evleri, Porsuk Çayı, Sazova Parkı gibi noktalarıyla görenleri büyülemekte. Bu şehirdeyken kendinizi Avrupa'daymış gibi hissetmeniz ise kaçınılmaz.



2

PORSUK ÇAYI

PORSUK ÇAYI

Sakarya Nehri'nin en uzun kolu olan Porsuk Çayı , Bayatçık Deresi ve Kızıltaş suyundan beslenmektedir. Porsuk Çayı ve üzerine kurulu renkli köprüler şehrin sembolleri haline gelmiştir. Burada aynı zamanda günlük gondol gezileri de yapılmaktadır.



3

SAZOVA PARKI

SAZOVA PARKI

Asıl adıyla Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı; 2008 yılında kapılarını ziyaretçilere açtı. Eskişehir'in Sazova ilçesine bağlı bu park, 400 bin metrekare üzerine kuruludur. Parkın içinde 25 bin metrekarelik bir gölet, buharlı tren, çocuk oyun alanları, kafeler, bilim ve deney müzesi, hayvanat bahçesi, amfi tiyatro gibi çok çeşitli kısımlar mevcut. Parka giriş ücretsiz olmakla birlikte parkın içindeki kimi aktiviteler için oldukça düşük miktarda ücret ödenmektedir.



4

ODUNPAZARI EVLERİ

ODUNPAZARI EVLERİ

İsmini Eskişehir'in ilk yerleşim yeri olan Odunpazarından alan Odunpazarı Evleri, Eskişehir'e gidip de görmeden dönmemeniz gereken yerlerden. Dar sokaklara sıralanmış bu renkli evler, Türk mimarisinin en güzel örneklerindendir. Günümüzde kafe ve lokanta olarak da kullanılan Odunpazarı Evleri'nde sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.



5

ESKİŞEHİR'İN MEŞHUR LEZZETİ ÇİBÖREK

ESKİŞEHİR'İN MEŞHUR LEZZETİ ÇİBÖREK

Eskişehir'e göç eden Kırım Türklerinin geleneksel yemeklerinden kabul edilen çibörek kentin en çok sevilen ve bilinen tatları arasında geliyor. 15-20 saniyede kızgın ateşte pişirilen börek, kenti ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerden tam not alıyor.



6

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR