Eskişehir’de Eskişehir’de İkinci Kadir Şeker Olayında Yeni Gelişme: Saldırgana Müdahale Eden Genç Beraat Etti!

Eskişehir eşi Shannaz Nazari (47) ve kızı Nasimgül Ahmadi'yi (32) sokak ortasında bıçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi'ye engel olmaya çalışırken ikili arasında yaşanan arbedede saldırganı bıçaklayan Tolga Daşkıran beraat etti.

08.02.2022-17:59 - (Son Güncelleme: 09.02.2022-17:28)

Olay, Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 62 yaşındaki Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi'ye eşi ve kızını sokak ortasında bıçaklamaya çalıştı. O sırada sokak ortasından geçen 19 yaşındaki Tolga Daşkıran ve arkadaşı Hüseyin Şahin (17)  bıçaklı saldırıya engel olmak istedi. 

Abdulkadir Ahmadi, Daşkıran’ın arkadaşı Hüseyin Şahin’i yere düşüren ayak bileğinden bıçakladı. Bunun ardından 19 yaşındaki Tolga Daşkıran ile 62 yaşındaki Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi arasında arbede çıktı. Çıkan arbedede Daşkıran, Abdulkadir Ahmadi'yi bıçakladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin ilk müdahalesinin ardından şehir hastanelerine kaldırılan ailede Shannaz Nazari ile Abdulkadir Ahmadi’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Daşkıran, ‘Keşke evime gitseydim, hiç dokunmasaydım’ ifadelerini kullandığı ileri sürüldü. Eskişehir’de yaşanan olay, Kadir Şeker olayını akıllara getirdi. 


BERAAT EDİLDİ

Eskişehir eşi Shannaz Nazari (47) ve kızı Nasimgül Ahmadi'yi (32) sokak ortasında bıçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi'ye engel olmaya çalışırken ikili arasında yaşanan arbedede saldırganı sırtından bıçaklayan Tolga Daşkıran tutuklanmıştı. Tolga Daşkıran’ın avukatı bu karar itiraz etti. Mahkeme tarafından kabul edilen itirazın ardından 19 yaşındaki Tolga Daşkıran beraat edildi. 

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi'ye engel olmaya çalışırken ikili arasında yaşanan arbedede saldırganı bıçaklayarak tutuklu yargılanan Tolga Daşkıran’ın avukatının yaptığı itirazın kabul edildiği aktarıldı. Açıklamada, ‘Şüpheli Tolga Daşkıran avukatının tutukluluk haline yaptığı itiraz üzerine inceleme yapan mahkeme şüpheli Tolga Taşkıranın üzerine atılı eylemi kendisi ve başkasının hayatına yönelik vuku bulan haksız bir saldırıyı def etmek kastı ile işlediği hususunda ciddi deliller bulunduğundan meşru müdafaa hükümleri çerçevesinde bu aşamada yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyesine karar verilmiş olup yargılamasının tutuksuz yapılacağına karar verilmiştir’ ifadelerine yer verildi. 

MÜDAHALE ETTİK

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Hüseyin Şahin, olay anında yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı; ‘Tolga'yı tramvay durağının orada bekliyordum. İkimiz gezecektik. Tolga tramvaydan inip yanımıza geldi. Bir dakika kadar geçti, arkamızdan bağırış sesleri geldi. Baktık bir adam karısı ve kızının üzerine çıkmış bıçaklıyordu. Koştuk, 'dur' dedik, durmadı. Ondan sonra müdahale ettik. Adam beni ayağımdan bıçakladı. Adamı etkisiz hale getirmek için yere yatırdım, o sırada bıçağı ayağıma salladı. Sonrasını hatırlamıyorum.’


KADINI ÖYLE GÖRÜNCE DAYANAMADIK KOŞTUK

Tutuklanan Tolga Daşkıran’ın annesi Nazire Kurt, oğlunun yaşanan olayda suçlu olmadığını ifade ederek serbest bırakılmasını istedi. Kurt, ‘Benim oğlum sadece bayanları kurtarmak için gitti. Kadına şiddet zaten istemezdi, sevmezdi benim oğlum. Hayalleri yıkıldı benim çocuğumun. Bir karıncaya kıyamazdı. 'Anne, kadını öyle görünce dayanamadım, koştuk anne' dedi. Hiç dayanamaz benim yavrum. Ben herkesten destek istiyorum. Benim yavrumu kurtarın, benim çocuğum suçlu değil. Benim çocuğum suçluyu yakaladı. Kaçmasın diye müdahale etti. O bayanları kurtardı. Sırtından atletini çıkartmış, Hüseyin’in ayağına bağlamış. Kucağına alıp yola kadar taşımış arkadaşıma bir şey olacak diye. Kötü bir niyeti olsa zaten öyle yapmaz. 'Kadınları öyle görünce dayanamadım anne' dedi. O hiç dayanamaz. O en küçücük bir şey görse dayanamaz, kimseye kıyamazdı’ diye konuştu. 

HAYALİ KOMANDO OLMAKTI HAYALLERİ YIKILDI

Oğlunun komando olmak gibi hayallerinin olduğunu söyleyen Tolga Daşkıran’ın annesi Nazire Kurt, ‘Komando olacağım' derdi. "Oğlum olma, şehitleri görmüyor musun bak?" derdim. "Olsun anne, ben vatanım için her şeyi yaparım. Niye ölmeyecekmişim? Nasibimde varsa orada da ölürüm. Ben asker olacağım" derdi. İnşallah bir şey olmaz, yavrum gelir. Ben herkesten destek istiyorum. Ne olursunuz Tolga'yı yalnız bırakmasınlar. Benim yavrum kötü bir şey yapmadı ki. Bayanları kurtarmak içindi. Bunu kim olsa, siz de yaparsınız. Bu hep yapılıyor ama suç oluyor. Bunu kim olsa yapar, herkes koşar. Ben bile bir bayanken başka bir bayanın dövülmesine asla dayanamam, koşarım. Ben de koşarım ama niye böyle oluyor?’ dedi. 

KEŞKE MÜDAHALE ETMESEYDİM

Tolga Daşkıran’ın karıştığı olay nedeniyle çok pişman olduğunu ifade eden avukat Muhammed Serkan İleli, ‘Kendisiyle görüştüğümüzde bize şunu söyledi; 'Ben keşke evime gitseydim, hiç dokunmasaydım. Ben orada annemi gördüm. Sanki birisi anneme şiddet uyguluyormuş gibi gördüm. Keşke müdahale etmeseydim de evime gitseydim hiç bunlarla karşılaşmayacaktık' dedi. Kendisi çok üzgün. Bu sürecin takipçisiyiz. Aile çok üzgün ama en nihayetinde Tolga çıkacak, ailesiyle tekrar buluşacak’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal