10.04.2020-15:23 (Son Güncelleme:26.04.2024-03:00)


1

Dünyada etkisini gösteren coronavirüs salgını birçok ülkeye sağlık sisteminin kötü olduğunu gösterdi. Ülkemizde de şimdiye kadar yaklaşık olarak 45 bin vaka tespit edilirken, sağlık sistemi her türlü duruma hazır olarak işlemeye devam ediyor. Özellikle bazı kesimler tarafından eleştirilen Şehir Hastaneleri her türlü duruma karşı hazır olarak görevlerini yerine getiriyor.



2

Bu durum Eskişehir'deki Şehir Hastanesi'nde de böyle oldu. 333 bin 303 metrekare alana yapılan Şehir Hastanesi bin 81 yatak kapasitesine sahip. Hastanede 152 adet de yoğun bakım yatağı bulunuyor. Şehre yakın olan yerleşim yerlerine de hizmet veren hastanede 636 tek ve çift kişilik oda bulunuyor.



3

Öte yandan hastanede 254 poliklinik, 38 ameliyathane var. 361 hekim ve bin 599 yardımcı sağlık personelinin görev aldığı hastanede aylık olarak ortalama 200 bin poliklinik hizmeti veriliyor. Öte yandan hastanenin bir bloğu coronavirüs salgını kapsamında ayrıldı. Hastanede coronavirüsle mücadele kapsamında 200 hasta odası ve yaklaşık olarak 50 yoğun bakım yatağı izole edildi.



4

Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Yaşar Bildirici konu ile ilgili olarak kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Bildirici yaptığı açıklamada, "Her odamızda kişiye özel tuvalet, banyo ve televizyon imkanı var. Hastanemizin bütün yatakları nitelikli. Yoğun bakım ünitelerimizde 16 negatif basınçlı odamız var. Servislerimizde de toplam 36 negatif basınçlı izolasyon odamız bulunuyor. Bu odalar özellikle solunum yoluyla bulaşan hastalıklar konusunda enfekte olmuş kişiler için önem arz ediyor. Eskişehir Şehir Hastanesi hem fiziksel mekan hem teknolojik olarak hem de nitelikli yatak konusunda olağan ve olağan dışı tüm durumlarda sağlık hizmeti sunmaya hazır." dedi.



5

Coronavirüs kapsamında da hastanenin mücadeleye hazır olduğunu belirten Bildirici, "Süreç başlamadan kendi iç dinamiklerimizle ve Valimiz Özdemir Çakacak koordinasyonunda yürütülen pandemi planlarıyla sürecin simülasyonunu yapmıştık. Bu simülasyon da hızla harekete geçirildi. Covid-19 sürecini yönetmek üzere 6 bloğumuzdan birini bağımsız olarak sadece bu hastaların yönetimine açtık. Hem fiziksel hem teknolojik altyapısıyla hem de personeliyle bu hastalarımızın hizmetine sunuldu. Burada yaklaşık 200 hasta odamız, 50 civarında yoğun bakım yatağımız izole edildi ve sadece bu hastalarımıza hizmet veriyor. Kovid-19 pozitif hastalar için ayrılıp, izole edilmiş, diğer ameliyathanelerden bağımsız ameliyathane olanağımız var. Doğumhanelerimizden bazılarını olası pozitif hastalarımız için dizayn ettik. Eskişehir Şehir Hastanemiz bu süreci yönetmek için hazır." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR