Eski MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'dan ceza itirafı: Bu Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçecek

Hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan ve Türk futboluna damga vuran eski MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, aldığı ceza için "Futbol tarihine kara bir leke olarak geçecek" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

26.03.2024-20:50 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-20:50)

Bu sezon Süper Lig’de oynanan MKE Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler’e yumruk atan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, başkanlıktan ihraç edilmişti. Hapis cezasının ardından konuşan Koca, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Bu onların ayıbıdır”

Taraftarın büyük ilgisiyle karşılaşan Faruk Koca, artık başkent ekibinde kulüp başkanı olmayacağı ve bu verilen cezanın Türk futbol tarihine kara bir leke olduğunu şu sözlerle açıkladı; "Uzun bir aradan sonra sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Süper Lig'e çıkarken şampiyonluk kutlamasını bu meydanda yapmıştık. 1,5 yıl önce 50 bin kişilik stadın bu meydana yapılacağından dolayı söz vermiştik. İnşallah 2025-2026 sezonunda bu stat Ankaragücü'nün emrine verilecek. Stat 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ev sahipliği yapacağı için kapasitesi 50 bin kişilik olacak. Burası Ankaragücü'nün evidir. Burası Ankaragücü'nün olacak. Şu an başkan değilim. Ömür boyu Ankaragücü Kulübü Başkanlığım ve stada girişim yasaklandı. Bu onların ayıbıdır. Eylemin biçimi yanlış olabilir ama bu kadar ağır bir cezanın verilmiş olması da futbol tarihine kara bir leke olarak geçecek. Bizi fiilen yasaklayabilirsiniz ama gönlümüzden Ankaragücü'ne hizmet sevdasını alamazsınız" dedi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal