Eski Galatasaraylı Abel Xavier'den Portekiz - Türkiye maçında ev sahibi ekibin avantajlı olduğunu söyledi

Ülkemizde bir dönem Galatasaray forması giymiş Portekizli isimlerden biri olan Abel Xavier, Portekiz - Türkiye karşılaşması öncesinde karşılaşma ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

23.03.2022-13:57 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-13:57) Eski Galatasaraylı Abel Xavier'den Portekiz - Türkiye maçında ev sahibi ekibin avantajlı olduğunu söyledi

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off turu yarı final karşılaşmasında A Milli Futbol Takımımız deplasmanda Portekiz ile karşı karşıya gelecek.

Kritik karşılaşma için Portekiz'de hazırlıklarını tamamlayan Millilerimiz maç için geri sayıma geçti. Eski Galatasaraylı Abel Xavier, oynanacak olan kritik karşılaşma öncesinde Anadolu Ajansı'na yapmış olduğu açıklamalarda ;

'Portekiz - Türkiye maçı iki ekip içinde zorlu bir karşılaşma'

İki duyguyu yaşayacağım bir maç olacak. Bu Dünya Kupası bizim yaşça büyük oyuncuların son Dünya Kupası olacağı için önemli. Teknik direktör Santos da bu nedenle Dünya Kupası'na katılmanın ne kadar önemli olduğunu söyledi. Ayrıca federasyon başkanının da görevdeki son senesi, o da Türkiye'yi eleyip bir sonraki tura geçmeyi çok önemli buluyor. Herkes maçın öneminin farkında. Portekiz'in önemli eksikleri var. İki taraf için de çok zor bir karşılaşma. Ortada bir maç olarak görüyorum. Türkiye tarafından ise Türkiye'de oynamış bir oyuncu olarak Türk oyuncuların karakter yapısını biliyorum. Çok karakterli ve savaşçı oyuncular. Türk Milli Takımı çok kuvvetli bir mili takım, bazı sıkıntılı zamanlardan geçti ama sonra çok kuvvetli bir şekilde sıkıntılı günlerden çıktı. Portekiz ile Türkiye arasındaki maçın çok ortada bir maç olacağını düşünüyorum.


'Zorlu maç öncesi Portekiz'de önemli oyuncular eksik'

Portekiz'de defansta çok önemli oyuncular eksik. Ruben Dias ve Pepe. Pepe ve Ruben Dias bu takımın yapı taşları. Santos, stoper mevkiindeki değişiklikleri şu şekilde yapacaktır, en azından bir tane ön liberoyu stopere çekmesi gerekecek. Ama bu maç bir final maçı, tek maç, oyuncu grubu da birbirini iyi tanıyan oyunculardan oluştuğu için çok fazla etkilemeyecektir. Fernando Santos ya 4-4-2 ya da 4-3-3 oynayacaktır.

Karşılaşma ile ilgili yapmış olduğu tahmin

Maçtaki olasılıkları ise %60 Portekiz, %40 Türkiye olarak görüyorum. Çünkü, birincisi çok uzun zamandan sonra ilk defa bir milli maç Porto'da oynanacak. Aslında bu milli maç Lizbon'da oynanacaktı ama artık bir final ve telafisi olmadığı için maç kuzeye kaydırıldı. Çünkü uzun zamandır Porto'da milli maç oynanmamıştı. Porto ve etrafında yaşayan insanlar çok motive, motivasyonu arttırması ve daha ateşli bir taraftar grubunun gelmesi için maç Porto'ya alındı. Bundan dolayı kurulacak baskıyla Portekiz bir avantaj sağlayacaktır. Aynı zamanda Portekiz'in orta sahasında Ruben Neves de olmayacak o da önemli bir kayıp. Ama şunu da unutmamak gerek Türk oyuncular iyi konsantre olup, mental olarak iyi hazırlandılarsa bu yüzde 60'a 40'lık oranı yüzde 50-50'ye çevirebilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal