Eski CDC Yöneticisinden Koronavirüs Açıklaması

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) eski Direktörü Redfield, koronavirüs salgınıyla ilgili Çin'i hedef aldı. Redfield, koronavirüsün çıkış noktasının Çin'deki bir laboratuvar olduğunu savundu.

26.03.2021-19:27 - (Son Güncelleme: 26.03.2021-19:27) Eski CDC Yöneticisinden Koronavirüs Açıklaması

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) eski Direktörü Redfield, koronavirüs salgında Çin'i hedef aldı. Redfield, koronavirüsün çıkış noktasının Çin'deki bir laboratuvar olduğunu savundu.

CNN televizyonuna konuşan Robert Redfield, eski başkan Donald Trump döneminde CDC Direktörlüğü yaptı.

CAN KAYBI SAYISI ARTIYOR

Yeni tip koronavirüsün (COVID-19) başlangıç noktasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Redfield, "Laboratuvarda üzerinde çalışılan patojenlerin, laboratuvar çalışanlarına bulaşması az görülen bir durum değil" dedi.

"YARASADAN İNSANA BULAŞTIĞINA İNANMIYORUM"

Redfield, "Ortada virüsün Çin'deki bir laboratuvardan çıktığına dair net bir kanıt yok ancak benim görüşüm bu yönde" değerlendirmesinde bulundu.

Vuhan Viroloji Enstitüsünün iddia ettiği gibi yarasadan bulaşması durumunda virüsün insandan insana bulaşmasının biyolojik açıdan anlamlı olmadığını dile getiren Redfield, "Ben COVID-19'un bir yarasadan insana bulaştığına ve salgının böyle başladığına inanmıyorum" dedi.

Redfield, nihai kararı verecek mercinin de bilim insanları olduğunu sözlerine ekledi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal