Eşi tarafından bıçaklanan Özlem Ağ'ı, Başkan Erdoğan aradı, süreci takip edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi tarafından 23 ayrı yerinden bıçaklanan Özlem Ağ’ı arayarak “Yalnız değilsin.” mesajı iletti. Konuyla ilgili Özlem Ağ, “Her zaman yanımızda olacağını söyledi. Bize moral oldu.” dedi.

10.03.2022-08:45 - (Son Güncelleme: 10.03.2022-08:45) Eşi tarafından bıçaklanan Özlem Ağ'ı, Başkan Erdoğan aradı, süreci takip edeceğiz!

Tokat'ta, geçtiğimiz yıl boşanma aşamasında olduğu 30 yaşındaki eşi Özlem Ağ'ı 23 yerinden bıçaklayan Samet Ağ, olaydan kısa bir süre sonra serbest kalmış, gelen tepkiler sonrası ise tutuklanmıştı.

Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptığı açıklamada zanlıyı serbest bırakan hâkime çok sert tepki göstermişti. Erdoğan, ayrıca Özlem Ağ'ı da telefonla arayarak destek mesajları iletti. İşte Erdoğan'ın desteğiyle büyük moral bulan Özlem Ağ ve babası Mehmet Demirel’in açıklamaları..

Tokat’a bağlı Mülk Köyü'nde 1 Nisan 2021'de boşanma aşamasındaki eşi Samet Ağ tarafından 23 farklı yerinden bıçaklanan Özlem Ağ ile babası Mehmet Demirel uzun bir süre boyunca hastanede tedavi altında tutuldu. Tutuklanan Samet Ağ ise 3 ay sonra serbest bırakılmış, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine tekrardan tutuklama kararı çıkmıştı.

Süreci takip edeceğiz

Külliye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat'ta yaşanan olaya da değinerek Samet Ağ'ın 3 ay tutuklu kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını ve söz konusu davayla ilgilenen hakimi sert bir dille eleştirdi.

Süreci takip edeceğiz

Erdoğan yaptığı konuşmada, "Meğerse 3 aydan sonra serbest bırakmışlar adamı. Hemen aradık, araştırdık, hamdolsun tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Bu sürecin peşindeyim. Bu millet bize emanettir ve milletimizin bu emanetini bizim ortada bırakmamız mümkün değildir. Düşünün 23 yerden bıçaklıyor. Ey hâkim sen nasıl oluyor böyle birisini serbest bırakıyorsun? Sonuna kadar takip edeceğiz" açıklamalarında bulundu.

İyi hal durumu kaldırılacak

Mülk Köyü'nde 2.5 yaşındaki evladıyla birlikte annesi Fadime ve babası Mehmet Demirel'in yanında kalan Özlem Ağ'ı telefonla arayan Başkan Erdoğan, kendisine "Yalnız değilsin" mesajı verdi. Aldığı telefon karşısında büyük mutluluk yaşadığını belirten Özlem Ağ, desteğinden ötürü Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.

Devletimizin yanında olduğunu bilmenin güç verdiğini vurgulayan Özlem Ağ, "Cumhurbaşkanımız ile sohbet ettik. İyi hâl durumunun kaldırılacağını söyledi. Her zaman yanımızda olacağını belirtti. Devletimizin yanımda olduğunu bilmek bana güç verdi. Bu konunun arkasında durduğu ve gündeme getirdiği için mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

Kızım ruhu yaralı 

Özlem Ağ’ın babası Mehmet Demirel de "Geçen yıl kızım boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından canice öldürülmek istendi. Ben de o gün yaralanmıştım. Çok şükür yaralarımız iyileşiyor ama kızımın ruhundaki yaralarının da iyileşmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın araması bize moral oldu, çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Bekir Bozdağ talimat verdi

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Samet Ağ'ın tahliyesini isteyen savcı ile tahliye eden hâkim hakkında Hâkim ve Savcılar Kurulu'na (HSK) inceleme yapılması için talimat verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal