Esenyurt’ta 10 kişiyi yaralamıştı: Bıçaklı saldırgan yakalandı

İstanbul Esenyurt’ta sokak sokak gezerek 2’si ağır olmak üzere 10 kişinin yaralanmasına sebep olan bıçaklı saldırgan Abdullah Ö., polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

23.01.2024-10:43 - (Son Güncelleme: 23.01.2024-11:21)

Esenyurt’ta tanımadığı kişileri bıçaklamaya başlayan Abdullah Ö., biri kadın olmak üzere 10 kişiyi bıçakla yaralamıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 2’sinin durumunu ağır olduğu kaydedildi.

Saldırganın 20 Ocak Cumartesi günü Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde bir doktorun odasını kullanılmaz hale getirdikten sonra olay yerinden firar ettiği öğrenildi.

Saldırı anları görüntülendi

DHA’nın yer verdiği habere göre; Esenyurt'ta Abdullah Ö., Süleymaniye, Bağlarçeşme ve İnönü mahallelerinde gerçekleştirdiği saldırılarda kısa aralıklarla biri kadın 10 kişiyi bıçakla yaraladı. Aynı zamanda bazı sokaklarda binaların camlarını taşlayarak olaylara karıştı. Çiğdem K., Yusuf Aykut A., Mehmet Ü., Ayhan P., Harun A., Rojhat S., Murat A., Muhammed T., Efe Can U. ve Yaser E. isimli toplam 10 kişi, saldırı sonucu bıçakla yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Rojhat S. ile Murat A.'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Saldırıların ardından Abdullah Ö.'nün yakalanması için başlatılan çalışmalarda, polis ekipleri tarafından İnönü Mahallesi, 330. Sokak'ta gözaltına alındı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde saldırı anları da net bir şekilde görülebiliyor.

Esenyurt

Psikolojik sorunları varmış

Çiğdem K.'nın bıçaklanma anına tanıklık eden Ömer Öztürk, "Yukarıdan bir bayan, aşağıdan ise bir şahıs geliyordu. Birden bıçağını çıkararak saldırıya geçti ve hızla kaçtı. Duymamıza göre, 9 kişiyi bıçaklamış; psikolojik sorunları olduğu söyleniyor. Ara sokaktan kaçtı. Esnaflar peşinden koştu, ancak yakalayamadık. Kahverengi montlu, cılız bir kişiydi ve kirli sakalları vardı" şeklinde ifade etti.

Bir anda bıçakla saldırdı

Saldırıya uğrayanlardan Fırat Kaya, "Pastanenin önünde duruyordum, bir anda gelip üzerime bıçakla saldırdı, ben geri çekildim. Karnıma doğru salladı bıçağı, sonra aşağıya doğru kaçtı. Kısa boylu, şapkası vardı kafasında. 15 dakika önce yine buradan geçti, şapkasını çıkartmıştı. Bir şey içmiş gibiydi, gözleri falan şeydi. Elinde ekmek bıçağı vardı, ucu sivri" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal