Esenler’de korkutan olay; 5 katlı bina yerinden oynadı!

İstanbul Esenler'de bulunan 5 katlı binanın zemini kaydı. Olay yerine gelen zabıta ekiplerince boşaltılan ve mühürlenen binanın yıkılıp yıkılmayacağına ise incelemelerden sonra karar verilecek.

16.10.2023-10:54 - (Son Güncelleme: 16.10.2023-11:10) Esenler’de korkutan olay; 5 katlı bina yerinden oynadı!

AA’da yer alan habere göre, Esenler Fatih Mahallesi’nde, duydukları korkutucu sesle uyanan apartman sakinleri, dışarı çıktıklarında apartman zeminindeki kayma sonucu oluşan boşlukla karşı karşıya kaldı.

Esenler'deki bir binanın zemini kaydı 

Olaydan sonra durumu yetkililere haber veren apartman sakinleri korkuyla binayı boşalttı. Binalar arası açılmanın halen devam ettiği olay yerindeki diğer bina sakinleri de uyarılırken, zabıta ekipleri zemini kayan binayı mühürledi.

Ağır hasar alan binanın yıkılıp yıkılmayacağı hakkında incelemeler devam ederken, olayla ilgili araştırmaların sürdüğü belirtildi.

'’Sese uyandım, bina ayrık durumdaydı''

 Korku veren sese uyanan bina sakinlerinden biri olan Mustafa Aslan, "Sabah binanın ayrılma seslerine uyandım. Korkarak dışarı çıktık ve binada geriye doğru çökme olduğunu gördük. Daha sonrasında zabıta ekipleri geldi ve binayı mühürledi. Yıkılıp, yıkılmayacağına dair kararın çıkacağı söylendi." dedi.

 "Binadaki boşluk daha da açıldı''

Evi mühürlenen Bayram Bozkurt ise "Binanın ayrımından taş döküldüğünü gördüm. Bina zaten ayrık durumdaydı ama daha da açıldı aralık. Bina şu anda mühürlü durumda. Ne olacağına dair sonuç belli olacak." diye konuştu.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal