Esed’in Alıkoyduğu On Binlerce Kişi Cov-19’a Yakalanabilir

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), yeni tip coronavirüs salgını vakasına ülkede rastlanılması durumunda, Esed rejiminin cezaevlerinde alıkoyduğu on binlerce kişinin de hastalık riskiyle karşılaşabileceğini kaydetti.

19.03.2020-16:40 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-16:40) Esed’in Alıkoyduğu On Binlerce Kişi Cov-19’a Yakalanabilir

SMDK'den gelen yazılı açıklamada, Esed rejiminin, şimdiye dek Suriye’de herhangi bir yeni tip coronavirüs vakasına rastlanılmadığını öne sürdüğü ifade edildi.

Fakat ülkeye İran destekli mezhepçi milislerin de girebildiğinden dolayı salgının sıçramadığı düşüncesinin zorlaştığı ifade edilen açıklamada, "Tüm dünyayı etkisi altına alan salgının Suriye'de rejim bölgesinde yayılmasının riskleri yalnızca oradaki sivilleri değil, hapishanelerdeki on binlerce tutukluyu da etkileyecektir. Oradakiler toplumun en zayıf halkasını oluşturuyor." şelinde ifadeler yer aldı.

İRAN'A BAĞLI MEZHEPÇİ MİLİTANLARIN, VİRÜSÜ SURİYE'YE GÖTÜRDÜĞÜ İFADE EDİLİYOR

Açıklamada, İran destekli yabancı terörist grupların ülkeye girişi için Esed rejiminin ülke hudutlarını kapatmadığı kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:

"İran tarafından farklı ülkelerden Suriye'ye getirilen mezhepçi militanların virüsten enfekte olup olmadığını saptamak mümkün gözükmüyor. Çünkü rejimin sahip olduğu sağlık imkanları epey zayıf. Yayımlanan bazı raporlar ise İran'a bağlı mezhepçi militanların, yeni tip coronavirüsü Suriye'ye taşıdığını gösteriyor."

ESED REJİMİNİN HAPİSHANELERİNDE 500 BİN KİŞİ VAR

Dünyanın tüm ülkelerinde görülen ve Dünya Sağlık Örgütünün "küresel salgın" olarak nitelediği yeni tip coronavirüs vakası, Suriye'de henüz görülmedi.

Suriyeli muhaliflere göre, Esed rejiminin hapishanelerinde neredeyse 500 bin kişi bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal