Esed'den Kaçan Siviller Dondurucu Soğuğa Yakalandılar

Suriye'nin kuzeyinde etkili olan kar yağışları ve dondurucu soğuklar, Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin evsiz bıraktığı sivillerin hayatlarını olumsuz etkiliyor.

15.02.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-16:36)

Esed rejimi ve destekçilerinin saldırıları yüzünden evlerini, topraklarını, işlerini kısacası her şeylerini geride bırakarak göç etmek zorunda bırakılan yaklaşık 30 bin sivilin sığındığı İdlib'in güneybatısında yer alan Hırbat Ec-Cevz beldesinde soğuk hava ve kar yağışları etkili oluyor.

Bölgede, sivillerin sığındığı çadırların üzeri karlarla kaplanırken, bazı çadırlar şiddetli kar yağışına dayanamayak çöktü. Siviller soğuk havadan korunmak amacıyla her yolu deniyor. Örneğin çocuklarını ısıtmak isteyen aileler,beraberlerinde getirdikleri kıyafetleri yakıyor.

"ÇADIRLARIN BİR KISMI YIKILDI"

Hırbat Ec-Cevz Kampında yaşayan sivillerden biri olan Musa Ebu Reşit, AA muhabirine açıklamalar da bulundu. Yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yoğun kar yüzünden çadırların bir kısmı yıkıldı, yollar kesildi. İhtiyacını karşılamak isteyenler, çadırlarından çıkamıyor. Çocuklar okullara gidemiyor. Aslında en büyük sorun, buradaki insanların ısınmaları için gerekli malzemelerinin bulunmaması. Zor kış şartları, ailelerin çilesini artırıyor."

Sivillerin kar yağışı başlamadan önce topladıkları odunları yakarak ısınmaya çalıştığını belirten Ebu Reşit, "Şu an odun yok, akaryakıt fiyatları da çok pahalı. Allah'tan, bu insanların çektiği çilenin bir gün önce bitmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

Bir diğer kamp sakini Firas Ebu Muhammed de akaryakıtlarının veya kendilerini ısıtacak araçlarının bulunmadığını söyledi.

Bazı çadırların zarar gördüğünü ifade eden Ebu Muhammed, ilgili kurumlardan konuyla alakalı bir şeyler yapmalarını beklediklerinin söyledi.

ÇOCUKLAR HASTALANDI

Ebu Muhammed, yalnızca kaldıkları çadırların ısınmasını istediklerini vurgulayarak, "Kuvvetli soğuk ve kar fırtınası yüzünden çocuklar hastalandı." dedi

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal