Esed Rejimi İdlib'te İki Sağlık Merkezini Hedef Aldı

Esed rejimi, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içinde kalan iki sağlık merkezini vurdu

28.05.2019-15:36 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-15:55)

Beşşar Esed rejimi "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içinde kalan iki sağlık merkezine saldırdı. Düzenlenen saldırıda, 4 sivil yaşamını yitirdi, çok sayıda sivil de yaralandı.

Esed rejimi ordusu ve İran destekli terörist gruplardan meydana gelen rejim kuvvetleri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki İdlib'in Han Şeyhun ve Kefrenbil bölgeleri ile İhsem beldesi El Habit, Marrtemanter, Sufuhen, Krisaa, Rekaya ve Şey Mustafa köyleri, Hama'nın kuzey kırsalında bulunan Latamine ve Kefer Zita ilçesine hava ve kara saldırıları gerçekleştirdi.

SAĞLIK MERKEZLERİ HİZMET VEREMEZ DURUMA GELDİ  

Sivil Savunma kaynaklarından aktarılan bilgiye göre, rejime ait savaş uçakları, İdlib'in Rekaya köyündeki bir sağlık ocağı ve Kefrenbil ilçesindeki Darü-l Hikme hastanesine saldırı gerçekleştirerek hizmet veremez duruma getirdi.

1'İ ÇOCUK 4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ  

Öte yandan Esed rejimine ait savaş uçakları, sabah saatlerinden beri gerçekleştirdiği hava saldırılarında Maretemater köyünde iki sivil, İhsem bölgesinde bir çocuk ve Sfuhen köyünde bir sivil olmak üzere toplam 4 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda sivil de yaralandı.

Son 24 saatte ise Esed rejiminin düzenlediği hava saldırılarında 21 sivil yaşamını yitirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal