Erzurum'da ürküten ölümler başladı: İlk acı haber Oltu'dan geldi!

Her yıl yaşanan ve en az 20 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan 'kene' vakasıyla ilgili ilk acı haber Erzurum'un Oltu ilçesinden geldi. Oltu ilçesine bağlı Nüğürcük Mahallesinde ikamet eden 37 yaşındaki İrşat Yüksel, kene ısırması sonucu hastanede tedavi gördüğü süreçte hayatını kaybetti.

12.04.2024-12:48 - (Son Güncelleme: 12.04.2024-12:48) Erzurum'da ürküten ölümler başladı: İlk acı haber Oltu'dan geldi!

Erzurum'da, edinilen bilgilere göre, İrşat Yüksel'in Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisiyle ilk tedavisi Oltu Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Ancak daha sonra Yüksel, Erzurum Şehir Hastanesi'ne sevk edildi ve burada 2 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.


Cenaze izole edildi

İrşat Yüksel'in cenazesi, Nüğürcük Mahallesinde köy sakinleri tarafından tedbirli bir şekilde toprağa verildi. Mahalle muhtarı Abubekir Gültekin, cenazenin izolasyonlu bir şekilde defnedildiğini belirtti.

İrşat Yüksel, 2 çocuk babası olarak biliniyordu. Ancak, kene ısırması sonucu yaşanan bu acı ölüm, bölgedeki endişeleri artırdı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, kene ısırması sonrasında ortaya çıkan ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir hastalıktır. Bu tür vakaların artmasıyla birlikte vatandaşlar, dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılmaktadır.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal