Erzurum’da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem sonrası uzmanlardan açıklama geldi

Dün gece geç saatlerde Erzurum’da meydana gelen 4.9 şiddetindeki deprem sonrası uzmanlardan açıklama geldi.

17.09.2022-08:56 - (Son Güncelleme: 17.09.2022-09:09) Erzurum’da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem sonrası uzmanlardan açıklama geldi

Erzurum’a bağlı Çat ilçesinde dün gece geç saatlerde meydana gelen deprem sonrası, çevre illerde de hissedilen depreme dair uzmanlardan açıklama geldi. Depreme dair yapılan ilk açıklamada 4.9 şiddetindeki depremin derinliği 6.99 kilometre olarak ölçülürken depremin başta Bingöl olmak üzere çevre illerden de hissedildiği aktarıldı.

Valilikten açıklama geldi

Yaşanan korku dolu anlar sonrasında açıklama yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, şu ana kadar olumsuz bir ihbarın bildirilmediğini ifade ederek, "Devletimiz bu tür afetlerde bütün imkanlarını seferber ediyor. Sayın İçişleri Bakanımız ve AFAD ile birlikte vatandaşımızın yanındayız." dedi.

Bölgedeki çelik konstrüksiyon yapılar olası yıkımın önüne geçti

4.9 büyüklüğündeki deprem sonrası herhangi bir olumsuz ihbarın gelmemesi herkesi sevindirdi. Yaklaşık 2 yıl önce bölgede meydana gelen deprem sonrası hasarlı ve tehlikeli tüm yapıların yıkılması ile bölgede çelik konstrüksiyon yapıların oluşturulması olası yıkımlarım önüne geçti.

AFAD hasar çalışmalarına başladı

Erzurum’da meydana gelen deprem sonrası bölgede herhangi bir mal ve can kaybı olmadığı açıklamasında bulunan AFAD ekipleri, binalarda oluşabilecek hasara karşı tespit çalışmalarına başladı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal